Oyun Oyunların galibi şiddet ve seks oldu

Oyunların galibi şiddet ve seks oldu

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

2005 yılı boyunca oyunseverler bir yandan yeni nesil oyun konsollarıyla ilgili sızan haberlerle heyecanlandı, bir yandan da çok satan oyunların devam bölümleriyle geceleri gündüze karıştırdı...

Oyunların galibi şiddet ve seks oldu

Radikal

Yılın ilk ses getiren oyunu Need for Speed serisinin ikincisi NFS2 oldu. Daha fazla araba, daha geniş mekânlar ve daha çok detay, şehir yarışı tutkunları için sene boyunca heyecan hapı olarak hizmet verdi (24/01).

Geçtiğimiz sene oyun üreticileri beyazperdede başarı göstermiş mafya filmlerin oyunlarıyla uğraştı. Efsanevi ‘Godfather‘ (Baba) ve ‘Scarface‘ (Yaralı Yüz) filmlerinin oyunlaştırılması çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlandı (07/02).

Seslendirmesini Sean Connery‘nin yaptığı İstanbul‘da geçen ‘James Bond: From Russia with Love‘ da 2005‘in beyazperde transferleri arasındaydı (08/08).

Microsoft‘un oyun konsolu Xbox‘ın efsane oyunu Halo‘nun beyazperdeye yansıtılması için çalışmalara da mayıs ayında başlandı. Filmi çekmesi için Yüzüklerin Efendisi‘nin yönetmeni Peter Jackson‘ın şirketiyle anlaşıldı (05/09).

Şubat ayında piyasaya çıkan ‘World of Warcraft4 ise daha ilk gününde 240 bin sattı (14/02).

Bilgisayar oyunları arasında haklı bir şöhrete sahip Tetris, geçtiğimiz sene 20. yaşını kutladı (12/12).

İlk oyun cep telefonu Nokia N‘gage, satış başarısızlığı yüzünden sene başında yöneticiler tarafından eleştirilmeye başlanmıştı (24/01).

Sene sonuna doğruysa bu telefonun üretimine son verileceği açıklandı (05/12).

‘Sıcak kahve‘ dert oldu
Oyun tarihinin en fazla şiddet, küfür, suç ve kan içeren başlığı ‘Grand Theft‘ Auto: San Andreas‘ın içinde gizlenmiş bir özelliğin açığa çıkması seneye damgasını vurdu ve satışlarını bir kere daha patlattı. Oyun içindeki ‘Hot Coffee‘ hilesiyle sansürlenmiş seks sahneleri tam bir ‘ekran cümbüşüne‘ dönüyordu (11/07). Üretici firma bir yamayla bu hileyi etkisiz hale getirdi ama mahkemeye verilmekten de kurtulamadı.

Uzun süre bahsi geçen Türk oyunu ‘Pusu‘ da yine 2005 yılında oyunseverlerle buluştu (18/04).