Sosyalmedya Parolaların güvenli olup olmadığını Chrome söyleyecek

Parolaların güvenli olup olmadığını Chrome söyleyecek

07.02.2019 - 10:04 | Son Güncellenme:

Google Chrome üzerinde geliştirilen bir eklenti sayesinde kullanıcılar, oluşturdukları parolaların güvenli olup olmadığını öğrenebilecek.

Parolaların güvenli olup olmadığını Chrome söyleyecek

İnternetteki verilerinizi güvende tutabilmek adına kendi başınıza yapabileceğiniz en önemli şey, güvenilir parolalar belirlemektir. Kullanışlı ve karmaşık yapısıyla kolayca kırılması mümkün olmayan parolalar oluşturursanız, çok büyük bir facia ile karşılaşılmadığı sürece verilerinizin elde edilmesi ihtimali gerçekten düşüktür. Bu nedenle, oluşturduğunuz parolanın standart güvenlik tanımları içerisinde yer alıp almadığını bilmelisiniz.

Haberin Devamı

Kullanıcıların parola oluşturma aşamasında güvenli bir parola seçip seçmediğini anlamalarına yardımcı olabilmek için yakın zamanda geliştirilen bir Google Chrome eklentisi, epey işlevli görünüyor.

Eklentiyi Google Chrome üzerinde kurduktan sonra parola belirlerken bildirimler alıyorsunuz. Bu bildirimler, belirlediğiniz parolanın ne kadar güvenli olup olmadığını işaret ediyor.

Password Checkup adı verilen eklenti, Google ve Stanford Üniversitesi çalışanları tarafından ortaklaşa geliştirildi.

Peki güvenilir parolalar oluşturmanın yolu nedir?

Yapılan araştırmalara göre, bir parolanın güvenilir olmasını sağlayabilmek için ilk etapta göz önünde bulundurulması gereken 4 faktör var:

1- Şifrenizi olabildiğince uzun tutun. Sayılar, harfler ve sembollerden oluşan uzun bir şifre belirleyin.

Haberin Devamı

2- Sözlüklerde bulunmasın: Bir kişi ismi yahut bir eşya ismi gibi kolaylıkla sözlüklerde bulunabilecek kelimeleri parolalarınızda bulundurmayın.

3- Doğum tarihiniz, soyadınız gibi kişisel bilgilerinizin yer almadığı şifreler belirleyin.

4- Bir site için belirlediğiniz şifreyi, başka bir sitede kullanmayın.