Teknoloji Patlayan Note 7'ler Note 8'in satışlarına zarar verecek mi?

Patlayan Note 7'ler Note 8'in satışlarına zarar verecek mi?

24.08.2017 - 14:58 | Son Güncellenme:

Samsung için Galaxy Note 7 geçtiğimiz sene tam bir faciaya yol açtı. Firmanın yeni amiral gemisi Galaxy Note 8 ise dün resmi olarak tanıtıldı. Peki patlayan Note 7'ler Note 8'in satışlarını nasıl etkileyecek?

Patlayan Note 7ler Note 8in satışlarına zarar verecek mi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung’un merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy Note 8 sonunda tanıtıldı. Galaxy Note 7 hüsranından sonra kullanıcıların merakla beklediği Note 8, New York’ta yapılan görkemli bir lansmanla kullanıcıların karşısına çıktı. Biz de cihazı canlı yayınla sizlere anlattık. Şimdiyse akıllara gelen soru şu patlayan Note 7'ler Note 8'in satışlarını nasıl etkileyecek?

Samsung'un geçtiğimiz dönemde Galaxy S8'i tanıtmış ve satışa sunmuştu. Bunlar Note 7 ile yaşananlar problemlerin ardından gerçekleşmişt. Temmuz ayı ortasında Samsung CEO'su DJ Koh, Galaxy S8 ve S8 Plus'ın satışlarının aynı dönemde Galaxy S7 serisine göre yüzde 15 daha yüksek olduğunu açıklamıştı. Ancak ortada maalesef doğrulanmış rakamlar yok.

Haberin Devamı

Gelişmiş ahize satışları iddiasını destekleyen Samsung, beklenenden daha güçlü bir satış geliri elde ettiğini açıklamıştı. Bu çoğunlukla artan NAND ve RAM fiyatlarına rağmen, Samsung'un kendi hafıza ve işlemci teknolojisini akıllı telefon işine sattığını unutmayın. Bu nedenle iyi akıllı telefon satışları daha fazla çip satışı anlamına da geliyor Mobil cihaz tarafında Samsung, S8'in piyasaya sürülmesinden sonra 3,7 milyar dolarlık işletme kârı elde etti. Bu rakam, yukarıda belirtildiği üzere, şirketin daha yüksek bileşen maliyetlerine bağladığı, yıllık bazda hafif bir düşüş gösterdi.

Galaxy S8'in ardından Samsung, Note 7'yi Güney Kore'de daha güvenli bir pille Fan Edition olarak yeniden piyasaya sürdü. Kore raporlarını kontrol ederseniz yenilenen telefona büyük ilgi gösterildi. Ancak bu ilgi dünyadaki diğer ülkelerde nasıl o tartışılır.

Pazarlama şirketi Fluent tarafından yapılan bir ankete göre, Samsung taraftarları markaya oldukça sadık görünüyor ve genel konsensüs olayın şirketin itibarına çok fazla zarar vermediği görülüyor.

Yapılan araştırmada, "Note 7 modelinin batarya sorununun marka itibarını ne kadar etkileyeceği" sorulduğunda verilen cevapların sadece 5'te 1'i negatif ve bunların içerisinde Samsung sahiplerinin sadece %13'ü dahil. Samsung sahiplerinin %21'inin ortalama bir negatif etkiye sebep olacağını düşünürken %30'luk büyük bir kısım ise skandalın marka itibarı açısından çok bir şeyin değişmediğini belirtmiş. İnsanların yaklaşık yüzde 51'i Note 7'nin Samsung'un şöhretini bir şekilde terslediğini düşünüyor, ancak bu satın alma konusundaki isteksizliği ifade edecek mi?

Haberin Devamı

Patlayan Note 7ler Note 8in satışlarına zarar verecek mi

İginçtir ki, mevcut Samsung sahiplerinin yüzde 63'ü olayın gelecekte bir Samsung telefonu satın alma ihtimalinde fark yaratmadığını belirtti. Katılımcı, Note 7'ye sahipse, bu sayı yüzde 46'ya düşse de, doğrudan katılımı ve geri çağırma ile ilgili karışıklık göz önüne alındığında anlaşılabilir.

Aynı soru sorulduğunda, ankete katılanların toplam sayısı, satın alma olasılığının düşük olup olmayacağı konusunda yüzde 50/50 ayrıldı. Samsung taraftarları sadık kalırken, genel tüketiciler gelecekte Samsung telefonlarını satın alma konusunda daha dikkatli. Bu anında satış kaybına neden olmayacak. Ancak buradan tüketicilerin daha fazla "bekle ve gör" yaklaşımına sahip olduğunu görebiliriz.

Haberin Devamı

Verilen 1,500 katılımcı, akıllı telefonun kamuya ait büyük bir örneği değil, ancak genel görüş ölçüsü almak için makul bir boyut.