Teknoloji Photokina'da neler yaşandı? Vlogger için kamera - Canon EOS R ve daha fazlası

Photokina'da neler yaşandı? Vlogger için kamera - Canon EOS R ve daha fazlası

01.10.2018 - 11:45 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük fotoğraf fuarı Photokina'da Canon, Nikon, Panasonic gibi büyük firmalar, aynasız ve full frame fotoğraf makineleri sergiledi. Canon EOS R'ın büyük ilgi gördüğü fuarda dikkat çeken ürünleri aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Photokinada neler yaşandı Vlogger için kamera - Canon EOS R ve daha fazlası

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Fotoğraf dünyası, Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Photokina fuarında bir araya geldi. Bütün büyük üreticiler ürünlerini sergilerken yeni fotoğraf makineleri, lensler ve aksesuarlar görücüye çıktı.

26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen fuara aynasız ve full frame makineler damga vurdu. Aynasız fotoğraf makineleri ışığı vizöre yansıtmak için bir ayna kullanan DSLR'nin (değişen objektifli kamera) aksine, ayna veya optik vizör kullanmıyor. Full frame ise dijital makinelerde tam kare sensör anlamına geliyor.

Fuarda Canon EOS R, Nikon Z7 ve Z6, Panasonic Lumix S1R gibi modeller de tanıtıldı. Bunların hepsi 4K video çekimi yapabiliyor.

Canon'dan full frame fotoğraf makinesi: EOS R

Sessiz çekim yapabilme özelliğine sahip EOS R, karanlık ortamlarda en hızlı ve yüksek netlikte odaklanmasıyla profesyonel kareler elde edilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

EOS R, 100-40.000 ISO aralığında, 30.3 megapiksellik fotoğraflar çekmeye izin veriyor. Canon DIGIC 8 görüntü işlemcisiyle gelen makine, tam dokunmatik ekrana, OLED vizöre ve klasik dijital bilgi ekranına sahip.

Canon EOS R ön siparişleri 12 Eylül’den itibaren başlayacak. Sadece kamera gövdesi 2.299 dolar, 24-105 mm lens ile birlikte 3.399 dolar. Türkiye fiyatı ise henüz belli değil.