Teknoloji Pikselleri milyon dolara çevirdi

Pikselleri milyon dolara çevirdi

01.01.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

İnternette 1 pikseli 1 dolara satarak 1 milyon dolar kazanan 22 yaşındaki Alex Tew, şimdi de 1 pikseli 2 dolara satıyor.

Pikselleri  milyon dolara çevirdi
ŞÜKRÜ ANDAÇ

Daha önce internette kurduğu sitede her bir 'piksel’i (kare şeklindeki görüntünün en küçük birimi) 1 dolara pazarlayarak 1 milyon dolar kazanan 22 yaşındaki İngiliz genç Alex Tew’in ikinci projesi 'pixelotto’ daha bir aylık süre geçmeden 287 bin dolarlık gelire ulaştı.
www.milliondollarhomepage.com adlı sitesiyle, 1 milyon pikseli reklam karşılığı pazarlayan Tew, dört ayda tüm pikselleri satarak 1.03 milyon dolar kazanmıştı.
Ardından yeni bir proje için kolları sıvayan hatta bunun için üniversite eğitimine ara veren Alex Tew, bu kez de loto benzeri bir uygulamayı 5 Aralık 2006 tarihinde faaliyete geçirdi.

Haberin Devamı
Şanslı ziyaretçiye 1 milyon $
Pixelotto, bir başka ifadeyle 'piksel lotosu’nu andıran sitede yine 1 milyon piksel satılıyor. Ancak bu kez 1 piksel 1 dolara değil 2 dolara pazarlanıyor. Ayrıca kazancın yarısının çekilişle, sitedeki reklamların üzerine 'tık’layan bir talihliye verilmesi planlanıyor.
Böylelikle bir önceki projede olduğu gibi tüm pikseller satılırsa, Tew’in yanı sıra sitenin bir ziyaretçisi de 1 milyon dolar kazanma şansını yakalıyor. Ne kadar çok tık’lanırsa o kadar çok kazanma şansının olması, reklamverenlerin de iştahını kabartıyor. Tew’in yeni projesi için 1 yıllık süre konulmuş durumda. 1 yılın sonunda 2 milyon dolara ulaşılmazsa bu kez de elde edilen gelir Tew ve bir talihli arasında paylaşılacak.

Bir günde en fazla 10 'tık’
Şimdiden 287 bin dolarlık satış yakalayan siteyi şu anda satın aldığı piksellerle en iyi kullanan firma, yine bir yeni ekonomi şirketi olan www.lastminute.com. Site, ucuz bilet ve konaklama satışlarıyla tanınıyor.
Projenin sonunda 2 milyon dolara ulaşılırsa 100 bin doların da hayır kurumlarına verilmesi planlanıyor. 2 milyon dolar hedefine ulaşılamadığı takdirde, elde edilen cirodan bir bölüm hayır kurumlarına bağışlanacak.
Tew’in tasarladığı ve bir öncekine göre yenilikler içeren sistem şu şekilde işliyor: Kurulan internet sitesinde en az 10 x 10 piksel, 200 dolara satılıyor. Siteyi ziyaret edenler günde en fazla 10 kez ilanların üzerine 'tık’layarak, böyük ödülü kazanmak için şanslarını artırabiliyorlar.
Bunun üzerindeki tık’lamalar loto için geçerli olmuyor. Bir kişinin farklı kullanıcı adı ile yarışmaya katılması ise kabul edilmiyor. Bunu kontrol için loto çekişininin sonunda IP numarası ve kimlik tespiti yapılacak.

Haberin Devamı
'Uyku öncesi beyin fırtınası’

21 yaşında bulduğu yeni ekonomi projesiyle son bir yılda milyon dolarlık kazanca ulaşan Alex Tew, geçmişte verdiği bir söyleşide, beyninde günün her saati bir projeyle dolaştığını söylüyor. Tew’in en verimli olduğu dönem ise gece yattığında, uyumadan önceki zaman dilimi.
Tew, bunu şu sözlerle anlatıyor: “Neredeyse günün her saatini beyin fırtınasıyla geçiriyorum. Kendi kendime 'üniversiteye gitmeden nasıl milyoner olunur?’ sorusunun cevabını arıyorum. Bunu yaparken de en verimli olduğum zaman dilimi, uyumadan önceki dakikalarım.”

Nintendo, Wii ile uçuşa geçti

Duyarlı kumanda sistemiyle oyunların hareketli şekilde oynanmasını sağlayan Nintendo Wii, piyasaya çıktığı ülkelerde yoğun ilgi gördü. Konsolun geçtiğimiz hafta itibariyle satış rakamları şöyle: ABD’de 19 Kasım’da piyasaya çıktı, 600 bin adet sattı. Japonya’da 2 Aralık’ta çıktı, 450 bin adet sattı. Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa bölgesinde 8 Aralık’ta çıktı, 350 bin sattı.
Türkiye’ye bakıldığında ilk siparişte 5 bin adet talep edildi ancak merkezden bin adet Wii geldi. Ürünler ilk haftasında tükendi. Türkiye’deki satış hedefi, 2007 sonunda 20 bin rakamını yakalamak.
Nintendo Wii’de Türkçe menü yok. Türkçe menünün yılbaşından sonra geleceği açıklandı. Bu tarihten önce satılan Wii’lere de Türkçe menü internetten yüklenebilecek. www.nintendo.com.tr

Haberin Devamı
Google’a aramada 'hızlı’ rakip geliyor

Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales, 2007’de yeni bir arama motoru sitesini yeniden devreye alacak. Wales’in, 'Wikiasari’ (wiki: quick 'hızlı’, asari: search 'arama’) adını verdiği arama motoru, Google’ın algoritmaya dayalı arama motorundan farklı olarak 'açık kaynak’ teknolojisi ve insan etkileşimini kullanarak istenilene çok yakın sonuçlara ulaşmayı sağlayacak.
Wikipedia, gelir amaçlı bir site olmadığı halde Wikiasari reklam gelirlerinden pay almak amacıyla devreye girecek. Ekim 2006 itibariyle arama şirketlerinin pazar payları tablodaki gibi oluştu:

Avrupa, online alışverişi keşfetti!

Online perakende siteleri, geçtiğimiz tatil döneminde Avrupa’da patlama yaşadı. Bir önceki yıla göre bu sitelere ziyarette İngiltere’de yüzde 69, Almanya’da yüzde 72 artış gözlendi. Bu artışın Avrupa’daki uzun çalışma saatleri ve mağazaların erken kapanmasından kaynaklandığı belirtiliyor.
Artıştaki bir diğer neden olarak da genişbant internet hizmetinin artık daha fazla alana yayılmış olması gösteriliyor. Almanya’da 8.4 milyon, İngiltere’de 8.1 milyon, Fransa’da ise 7.8 milyon evde hızlı internet bağlantısı (ADSL) bulunuyor. Türkiye’de ise 2.8 milyon ADSL abonesi var.

Haberin Devamı
Bilgisayar gibi hoparlör sistemi

Logitech’in yeni model PC hoparlör sistemi Z-10 Interactive 2.0, dokunmatik ekranıyla müzik bilgilerini gösteriyor. Stüdyo kalitesinde ses verdiği açıklanan üründeki dokunmatik kontrolleri hoparlörlerin ön yüzüne yerleştiren firma, kullanıcıların bilgisayar ekranlarında müziği kontrol etmek üzere uygulamadan uygulamaya geçme ihtiyaçlarına alternatif sunmayı amaçlıyor.
USB teknolojisi ve bir yazılım aracılığıyla hoparlörler iTunes, Windows Media Player, Winamp ve Musicmatch de dahil olmak üzere birçok müzikçaların bilgilerini gösterebiliyor. Dijital ekran aynı zamanda saat, ses seviyeleri ve PC üzerinden alınan diğer sistem bilgilerini de görüntülüyor.
Hoparlörlerinin aynı zamanda dokunmatik panel üzerine yerleştirilmiş dört adet internet radyo ayar düğmesi de bulunuyor. www.logitech.com

Haberin Devamı
Monitörde Feng Shui felsefesi

LG Electronics, 'Emotional’ serisi monitörlerini piyasaya çıkardı. 1600:1 kontrast oranına ve 4 milisaniye tepki süresine sahip olan yeni seri, Feng Shui felsefesine göre tasarlandı. 18 milimetre kalınlığındaki Emotional serisi monitörler, üç farklı ayaklık modeli ve siyah-beyaz olmak üzere iki renk seçeneğine sahip.
Firma, Emotional serisinin yanı sıra ilk yerleşik bilgisayarlı monitör olan M4200N’yi de piyasaya çıkardı. Intel Pentium-M1.8 GHz CPU, 256 MB hafıza ve 80 GB hard diskli yerleşik bir bilgisayara sahip M4200’e, kablosuz LAN kartı da eklendi. Monitör, 50 bin saat görüntü imkânı sunuyor.
www.lgelectronics.com

'CES’ fırtınası esecek

Teknoloji dünyasının en iddialı fuarı Consumer Electronics Show (CES) önümüzdeki hafta ABD’de başlıyor. Microsoft, Dell, Nokia ve Motorola gibi alanlarında öne çıkan firmaların birçok yeni teknolojiyi tanıtacağı fuarda, geleceğin konsept ürünleri de sergilenecek.