Teknoloji Razer Abyssus Essential inceleme: Chroma desteği giriş seviyesi farelere geldi

Razer Abyssus Essential inceleme: Chroma desteği giriş seviyesi farelere geldi

22.06.2018 - 17:23 | Son Güncellenme:

Razer ürün yelpazesini son birkaç yılda önemli ölçüde çeşitlendirirken, çevre birimleri her zaman şirketin merkezinde yer aldı. Öte yandan DeathAdder Elite ve Mamba gibi modeller de pek ucuza gelmiyor. Peki ekonomik bir Razer fare istiyorsanız ne almalısınız? Abyssus Essential aradığınız cevap olabilir.

Razer Abyssus Essential inceleme: Chroma desteği giriş seviyesi farelere geldi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Çevre birimler, e-spor ve oyun söz konusu olduğunda, Razer gerçekten baskın bir isim. Profesyonel oyuncularda görüp Razer ailesine katılmak isteyenler için iş daha da kolaylaşıyor. Firma son zamanlarda özellikle bütçe dostu alıcıların gözüyle cihazlarını üretmeye başladı. RazerAbysuss Essential fare de bu ürünlerden biri. Diğerleri Goliathus Chroma RGB mousepad ve Cynosa Chroma klavye.

Abyssus Essential hakkında fark edilen ilk şey, yan ya da DPI düğmelerinin olmadığı gerçeği. Oyuncular bu üç parçayı silah değiştirmek veya zum yapmak gibi görevler içinkullanmayacağın sorun teşkil ediyor. Benzer şekilde, ister oyun oynayıp ister fotoğraf düzenliyor olun, DPI'yı anında ayarlamanız gerek. Ancak o tuşlar da yok.

Haberin Devamı

Omron anahtarlarının üzerinde bulunan ve 10 milyon tıklama alan iki ana düğmenin tıklama eylemi, hızlı ve hoş.Ana gövdeden ayrılmamışlar. Kaydırma tekerleğinin hareketi, hem tıklama hem kaydırma yaparken iyi çalıştı. Kauçuk kaplı kablo çok esnek ve sürtünme ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.

Razer Abyssus Essential inceleme: Chroma desteği giriş seviyesi farelere geldi

Abyssus Essential, herkes için uygun bir oyuncu faresi olmayabilir. Neden mi? Düşük profilli ve arkadaki kamburdan yoksun. Böylece farenin gerçekten elinize gelmediğini hissediyorsunuz. Çok küçük elleriniz olmadığı sürece fareyi avucunuzla kavrayabilir, pençe veya parmak ucu tutuşunda kullanabilirsiniz. Bence elle çok doldurulamadığı için pençe tutuşu muhtemelen en iyisi.

Malzeme kalitesi açısından değerlendirirsel, fare 78g ağırlığında (kablo dahil değil) bu yüzden oldukça hafif. Yine de hala sağlam hissettiriyor. Ancak fareyi sallarsanız biraz sarsıntı hissedebilirsiniz.

Pürüzsüz plastik yüzey, bir süre oyun oynadıktan sonra biraz kayganlaşabilir. Bu yüzden herhangi bir yan tutamağın olmaması, kullanımdan sonra ortaya çıkan diğer bir problem.

Razer Abyssus Essential inceleme: Chroma desteği giriş seviyesi farelere geldi

Razer Abyssus Essential’ın oyun performansı nasıl derseniz?İyi. Razer, Abyssus Essential'ın hangi sensörü kullandığını açıklamadı. DeathAdder Elite'de bulunan PMW 3389 kadar iyi değil ama görevini yerine getiriyor. Ne olursa olsun, normal yüzeyde algılamada hiçbir sorun yoktu ama parlak zeminde fare izlemeyi durdurdu.

Haberin Devamı

Sensör, PixArt PMW 3330'un bir çeşidi olduğuna inandığım 7200 DPI optik model. Bu, yüksek bir DPI sayısı ama günümüzde nedense bazı kullanıcılara az geliyor. Neyse ki, sensör kalitesi iyi. 1000 - 5000 DPI arası gidip gelirken yanlış izleme yaşamadım. Bunun üstünde, çok az miktarda titreme var, ama bu yüzeydeki kusurlara indirgenebilir.

Abyssus Essential için belki de en büyük satış noktası RGB aydınlatma. Razer ürünü olan fare, Chroma aydınlatmasını kullanıyor ve diğer Chroma özellikli cihazlarla senkronize edilebiliyor. Aydınlatma kalitesi parlakve tutarlılık açısından yüksek.Goliathus Chroma mouse pad ile test ettim ve senkronize ışık gösterisinin genel etkisi oldukça etkileyici. Farenin alt tarafındaki LED şerit -ki bu da hoş bir zemin oluşturuyor- aynı zamanda diğer birçok farede görmediğimiz bir detay.

Razer Abyssus Essential inceleme: Chroma desteği giriş seviyesi farelere geldi

Farenin işlevselliği Synapse 3 üzerinden özelleştirilebilir, ancak bu kadar az donanım özelliği olunca biraz saçma gelebilir. Synapse 3 akıcı bir uygulama ama daha karmaşık ürünler için tasarlandı. Örneğin, düğme kişiselleştirme ekranı, her düğme için etkileyici geniş özel komut dizisi ayarlamanıza izin veriyor. Abyssus Essential’da yalnızca üç düğme var ve çekirdek işlevlerden ödün vermeden bunu yapamazsınız. Sadece belirli oyunlar başladığında aktif hale gelen özel profiller atayabilirsiniz.O zaman bile seçenekleriniz oldukça kısıtlı olacak. Son olarak, her komutun HyperShift üzerinden kullanılabilen ikincil bir işlevi var. Farenizdeki seçenekleriniz çok az olduğundan HyperShift geçişi olarak kullanılacak bir düğme atamanız gerek.

Haberin Devamı

DPI seviyesini beş kademede ve 100 DPI'lik artışlarla ayarlayabilirsiniz. DPI’yı değiştirmenin kolay var mı? Verebileceğin en iyi çözüm, kaydırma tekerleğini DPI döngüsü düğmesi olarak kullanmak. Bu yine de en uygun seçenek olmaktan uzak.

Statik, nefes alma, reaktif veya gökkuşağı modu (spektrum döngüsü) olmak üzere farklı Chroma aydınlatmalarına sahipsiniz. İsterseniz daha karmaşık gelişmiş menüye de erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

Razer Abyssus Essential inceleme: Chroma desteği giriş seviyesi farelere geldi

Son olarak Razer Abyssus Essential’da sensör, tuşlar ve aydınlatma gayet iyi çalışıyor. Ancak yan ve DPI düğmelerinin olmaması kesinlikle sıkıntı verici. Fiyatına gelirsek, Razer’in düşündüğü kadar uygun olduğunu düşünmüyorum. Cougar Revenger S, Logitech G403 gibi fareler Abyssus Essential ile neredeyse aynı fiyat.

Razer fanıysanız ve Chroma aydınlatmasını istiyorsanız Abyssus Essential satın almaya değer bir fare.

Razer Abyssus Essential’a yaklaşık 229 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Chroma aydınlatma iyi çalışıyor
  • Sensör herhangi bir sorun çıkarmadı
  • Düğmeler çabuk ve duyarlı hissettiriyor

EKSİLERİ

  • Yan ve DPI düğmeleri yok