Teknoloji Razer Naga Trinity incelemesi: Çok yönlü oyuncu faresi

Razer Naga Trinity incelemesi: Çok yönlü oyuncu faresi

02.04.2018 - 17:03 | Son Güncellenme:

Razer Naga Trinity, genellikle farklı oyun türler arasında geçiş yapmayı sevenler için ideal bir fare. Değiştirilebilir yan plakalar oyuncular için harika birer ek. Biz de Razer Naga ailesinin son üyelerinden Trinity’yi sizleri için detaylı inceledik.

Razer Naga Trinity incelemesi: Çok yönlü oyuncu faresi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Razer'ın MMO odaklı Naga farelerinin hayranıyım, ancak bu zamanda kadar hiç kullanamadım. Razer Naga Trinity ise World of Warcraft gibi oyunlar için yeni bir deneyimin kapılarını aralayan oyuncu faresi. Bu özelleştirilebilir fare ile oyun tuş takımı, özellikle MOBA ve MMO oyunları ya da farklı oyun stillerine uyum sağlamanızı kolaylaştırıyor. Meraklı oyunculara yönelik birkaç özelliği daha var.

Trinity adı, solundaki üç farklı modüler yapıdan geliyor. MOBA oyuncuları arasında popüler olan başparmak altında 12 düğme ve yine aynı yerde 7 düğmeli tekerlek bu yapılardan ikisi. Razer Naga Trinity, hem konfigürasyona hem de bu yenilikçi kombinasyona ek olarak, basit oyun ve genel kullanım için 2 düğmeli basit bir aparata da sahip. Böylece üç etti.

Haberin Devamı

Naga Trinity'nin Naga Chroma ve Naga Hex V2'nin mevcut sürümlerinin yerini alması bekleniyor. Bu fare, değiştirilebilir yan plaka konseptinin yeniliklerini kullanarak hepsini bir araya getiriyor.

O halde Razer Naga Trinity’nin detaylı incelemesine yakında göz atalım.

Razer Naga Trinity incelemesi: Çok yönlü oyuncu faresi

Üç farklı seçeneğiniz var

Naga Trinity adından da anlaşılacağı üzere bir bedende üç ayrı özellikle (plaka) geliyor. Oldukça güçlü mıknatıslar sayesinde başparmak panelini istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Panelin çıkarılması minimum güç gerektiriyor. Burayı zorlamadığınız sürece (yanlışlıkla fareyi düşürdüğünüzde veya fırlattığınızda) Naga'nın sol tarafı hiçbir yere gitmiyor.

12, 7 ve 2’li olmak üzere üç farklı düzen var. Bunların altında geniş, çıkıntılı bir başparmak desteği de bulunuyor. Peki bunlar kime hitap edebilir? Genel olarak 12 düğmeli düzen her WoW veteranının üzerine atlayacağı türden; FPS oyunlar veya genel işlemler için geleneksel2 düğmeli düzen; MOBA oyunlar için ise 7 düğmeli plakayı takabilirsiniz.

Naga Trinity'yi yan panel olmadan da kullanabilirsiniz ama bunu yapmayın. Bu sefer baş parmağınız açıkta kalacak.

Razer Naga Trinity incelemesi: Çok yönlü oyuncu faresi

Farenin geri kalanı önceki Naga tasarımlarına benziyor. Yüksek profilli ve diğer dört parmak içingeniş bir alan var. Kaydırma tekerleğinin hemen altında iki adet DPI duyarlılık ayarıiçin tuş var. Küçük ve şık bir fare istiyorsanız Naga muhtemelen sizin için uygun değil.Ancak baş parmağınızın altında olabildiğince çok düğme istiyorsanız, boyut ve sundukları tam size göre.

Haberin Devamı

Diğer yüksek kaliteli oyun fareleri gibi farenin her bir bölgesinde aydınlatmayı tamamen özelleştirebilme özelliğine sahip olmasanız da Razer Naga Trinity sizlere yine de RGB aydınlatma sunuyor. 16.8 milyon renk verebilen Chroma özelliğini bünyesinde taşıyor. Renk değiştirme işine girseniz bilefareyi çok renkli bir canavara dönüştürmeyi beklemeyin.

Razer Naga Trinity'nin tasarımda yoksun olduğunu düşündüğüm tek şey, herhangi bir özelleştirilebilir ağırlık sisteminin olmaması. Fare ortalama 120 gr ağırlığında. Bu satın almanızı engelleyecek bir durum değilolmasa da kesinlikle eksik olan bir özellik.

Bunların dışında Naga Trinity, Razer Synapse yazılımıyla çalışıyor. Bu yazılımla, düğmeleri yeniden programlayabilir, bireysel oyunlar için profiller oluşturabilir, RGB ışığını değiştirebilir, DPI'yi (100 ve 16000 arasında) ayarlayabilir ve bir dizi başka teknik ayarı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Synapse yazılımı oldukça iyi. Yan panelleri istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz çünkü yazılım hangi panelin takılı olduğunu anında anlıyor. Ayrıca, MMO'larla uğraşırken çok faydalı makroları da buradan programlayabilirsiniz.

Razer Naga Trinity incelemesi: Çok yönlü oyuncu faresi

Önceki modellere göre daha iyi hassasiyet ayarı

Tasarımdaki bazı ufak eksiklikler bir yana, Razer Naga Trinity performans anlamında harika bir fare. Naga Trinity, World of Warcraf, League of Legends, DOTA 2 ve Heroes of the Storm gibi oyunlar için biçilmiş türden. Özellikle düğmelerin her birinin yerini ezberlediğinizde, tüm özel yetenekleri kullanmak inanılmaz derecede kolay oluyor.

Çok fazla MMO veya MOBA oynayan biriyseniz ya da farklı oyun türleri arasında geçişler yapıyorsanız Razer Naga Trinity sahip olmak isteyeceğiniz türden bir oyuncu ekipmanı.

Faredeki 5G optik sensör, inç başına 16.000 DPI ile oldukça iyi hassasiyet sunuyor. Bu, oyun ortasında bir durum olduğunda (öldüğünüzde mesela) öfkeyle ya da endişeyle ekrana bakmanıza gerek olmadığı anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Yan düğmeler mekanik olmasına rağmen, bazen sertliklerinden dolayı basıncı algılamayabilir. Bu yüzden düğmeleri kırmak ya da onları zorlamak yerine onlara alışmaya çalışın.

Razer Naga Trinity incelemesi: Çok yönlü oyuncu faresi

Sonuca bağlıyorum

Razer Naga Trinity, türünün ilki örneği değil. ROCCAT Nyth birkaç yıl önce aynı tarzda "özelleştirilebilir MMO fare"üretti ve iyi de bir iş çıkardı. Nyth hem sol hem de sağ tarafı özelleştirme seçeneği sunuyordu. Ayrıcatüm ekstra parçalarını tutacak bir kutu da fare ile birlikte geliyordu.

Naga Trinity ise biraz daha rafine. Değiştirme panelleri zahmetsiz, yazılımın kontrolü kolay ama fiyatı pek uygun değil. Naga Trinity, çok yönlülüğü desteklerken önceki Naga farelerinin en iyi yönlerini de koruyor.Razer Naga Trinity'i tabii ki de kablosuz görmek isterdik. Bunu belki de gelecek modellerde görebiliriz.

MMO dışında FPS, RTS, RPG’leri oynayabileceğiniz bir fareye ihtiyacınız varsaRazer Naga Trinity satın alabileceğiniz en oyun farelerinden biri.

Razer Naga Trinity’e ortalama 520 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Çok yönlü yan paneller
  • Özelleştirmesikolay
  • Hassas kurulum sunan yazılım

EKSİLERİ

  • Ekstra ağırlık yok
  • Pahalı
  • Sert yan düğmeler