Teknoloji Razer Raiju Mobile inceleme

Razer Raiju Mobile inceleme

08.02.2019 - 14:05 | Son Güncellenme:

Razer, akıllı telefon oyun endüstrisine ilk olarak Razer Phone ile girdiğinden beri, mobil oyunlar için çıtayı sessizce yükseltiyor.

Razer Raiju Mobile inceleme

Şirkete donanım tarafında oyun deneyimini daha hızlı ve akıcı hale getirmesi için baskı yapılıyordu. Raiju Mobile, şirketin mobil oyunları kontrol etme biçimimizi geliştirme yönündeki ilk çabalarını temsil ediyor.

Haberin Devamı

Mobil oyun sektörü gün geçtikçe büyüyor. Kesinlikle daha önce oynadığımızdan daha yüksek kalitede mobil oyunlara sahibiz. Ancak, hala gitmemiz gereken uzun bir yol var. Yazılım kontrolleri, özellikle kumandalar ve platformcular olmak üzere, birçok türde hala biraz tuhaf. Günümüzde oyunları bir kontrol cihazıyla oynamak daha çok tercih ediliyor.

Razer Raiju Mobile bu yönde olumlu bir adım olabilir. Razer'ın en yeni mobil oyun donanımıyla birkaç haftadır vakit geçiriyoruz ve düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Raiju Mobile’ı elinize ilk aldığınız andan itibaren, ne kadar dayanıklı ve rahat olduğunu hissedebilirsiniz. Size dayanıklı olduğunu söyleyen sağlam bir ağırlığa sahip. Kurulum ve kullanımı da inanılmaz derecede kolay.

Haberin Devamı

Xbox Elite denetleyicisinin denenmiş ve test edilmiş tasarımından ilham alan Razer Mobile, oyuncuların bir oyun kumandasında görmek istediği hemen hemen her özelliği içeriyor. Dört adet çok işlevli düğmenin yanında, belirli oyuncu veya oyunlar için farklı parmak izi duyarlılığı ve farklı oyuncu profilleri oluşturmak için mobil uygulama da epey hoşunuza gidecek.

Kontrolörün çoğu dokulu bir plastikle kaplanmış ki bu da kavramayı güçlendiriyor. Her joystick daha iyi tutuş için pürüzlü ve kauçukla kaplı. Düğmelerin tümü parlak plastikten.

Oyun uyumluluğu açısından Razer, web sitesinde denetleyicinin uyumlu olduğu oyunların kapsamlı bir listesini sizlere sunuyor. Listede tüm oyunların aslında Bluetooth ile çalışmadığını gördüm. Bluetooth denetleyicileri için yaygın destek hala Google Play Store'da bulunmuyor.

Bluetooth kontrolleri ile gerçekten iyi çalışan Google Play oyunlarının ötesinde, Raiju'yu bazı emülatörler ve Steam Link beta ile de test ettim. Raiju'nun buralarda da parladığını söyleyebilirim.

Özellikle emülatörler Raiju ile gerçekten iyi çalışıyor. Denetleyici giriş düzenini tam olarak istediğiniz şekilde kişiselleştirmenize izin veriyor. Telefonunuzu kontrol ünitesine monte etmek ve çocukluğumda zevk aldığım klasik oyunlardan bazılarını oynamak şaşırtıcıydı. Hem akıllı telefon hem de konsol oyun endüstrisinde olan Sony gibi firmaların bu noktaları birleştirmesini ve Sega ile aynı yerde bulunan klasik Android başlıklar üzerine çalışmaya başlamasını diliyorum. Orada, özellikle de şu anda mevcut olan Raiju Mobile gibi aksesuarlar ile sağlam bir pazar var.

Haberin Devamı

Raiju Mobile’ın taşınabilir olmasını da çok seviyorum. Bluetooth ile bağlanmak istemediğiniz zamanlarda USB-C kablosunu kullanabilirsiniz. Kablolu veya kablosuz bağlantılar arasında herhangi bir fark yok ki bu harika. Daha sık seyahat edersem, Raiju Mobile'ın bagajımda kesinlikle daimi özel bir yeri olacak.

Telefonu tutma mekanizması iyi tasarlanmış, metal takviyeli ve 60 dereceye kadar ayarlanabiliyor. Böylece onu daha doğal tutabilirsiniz. Beklediğiniz gibi, kumanda Razer Phone 2 ile oldukça iyi çalışıyor. Ancak telefon üzerindeki fiziksel tuşlar kumanda tarafından engellendiğinden, ses seviyesini kontrol etmek için çok işlevli tuşlardan ikisini yeniden ayarlamak isteyeceksiniz.

Haberin Devamı

Telefonun altındaki düğmeyi kullanarak iki telefonu eşleştirebilmeyi seviyorum. Raiju Mobile, Xbox denetleyiciyi gibi başka bir Bluetooth aygıtına göre telefonlarla daha hızlı eşleşiyor. Telefonunuz ve denetleyicinizin bir şekilde bağlantısı kesilirse, tekrar eşleşmek ve oyununuza geri dönmek de bu sayede oldukça hızlı. Tek şarj ile 23 saate kadar kullanım ömrü sunduğunu da ekleyeyim.

Sevmediğim yanları da var tabii ki de…

Razer Raiju'nun en büyük dezavantajı fiyatı. Yapı kalitesi ve değeri bakımından, Xbox Elite kumandasıyla karşılaştırılabilir. Sağlam bir oyuncuysanız ya da belirli Android oyunların büyük bir hayranıysanız fiyat göz ardı edilebilir. Eğer bir hevesle alacaksanız kesinlikle bir süre çekmecenizde toz toplayan ve bırakacağınız bir aksesuar olacak.

Raiju Mobile’a eşlik eden uygulama harika, ancak kontrol cihazını daha fazla oyunla çalışacak şekilde yapılandırmanın bir yolunun olmasını bekliyordum. Asus'un ROG telefonunda AirTrigger kontrollerini kullandığını gördük. Bu durumda Asus, AirTrigger girişini ekrandaki belirli bir alanla eşleştirmenize izin veriyor. Telefonun sağ kenarına, zıplamak için sola dokunmanıza izin verir veya bunları yapılandırabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Dikkat edilmesi gereken diğer şey, denetleyicideki düğmelere basıldığında çıkan tıklama sesi. Bazı oyuncular, kontrol ünitesinin verdiği dokunsal geri bildirimi sevecektir. Ben sevdim. Ancak bunu sevmeyenler de var. Şahsen bununla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.

Sonuca bağlıyorum

Evet. Razer Raiju Mobile, Android oyunları için en iyi Bluetooth kontrol ünitelerinden biri. SteelSeries Stratus XL’ı tasarımı, Bluetooth üzerinden yıldırım hızıyla eşleşmesi ve sağlam dahili telefon tutucusu gibi özellikleriyle yeniyor.

Razer Raiju Mobile’ın yurt dışı fiyatı 150 dolar.

ARTILARI

  • Rahat bir tutuş için tasarlanmış
  • Bluetooth üzerinden hızlı eşleştirme ve bağlanma
  • Seyahatler için elverişi
  • Kablolu bağlantı ve şarj için kablolarla geliyor
  • Bluetooth kontrollerini destekleyen herhangi bir oyun veya uygulama ile kusursuz çalışıyor

EKSİLERİ

  • Ekrandaki dokunma noktaları için özel harita düğmeleri kullanılamıyor
  • Telefon tutacağı ses kontrollerine erişimi engelliyor
  • Düğme tıklamalarını sevebilir ya da nefret edebilirsiniz

Teknik Özellikler

  • 4 adet çok fonksiyonlu tuş
  • Mecha-Tactile aksiyon tuşları
  • Trigger tuşları
  • Android için mobil uygulama
  • Tek şarj ile 23 saate kadar kullanım ömrü
  • Boyut: 125 mm (Uzunluk) x 159.4 mm (Genişlik) x 66 mm (Yükseklik)
  • Ağırlık (kablo hariç): 306 g