Teknoloji Razer Seiren X mikrofon inceleme: Canlı yayınlar için küçük ve kullanımı kolay

Razer Seiren X mikrofon inceleme: Canlı yayınlar için küçük ve kullanımı kolay

27.06.2018 - 14:06 | Son Güncellenme:

Profesyonel yayıncılık yönünde ilk adımı atmaya karar verdiniz ama sesinizi izleyicilerinize net bir şekilde nasıl aktaracağınızı düşünüyorsanız  sizi Razer Seiren X ile tanıştıralım. Ultra hassas ses alma için tasarlanan Razer Seiren X mikrofonu sizler için inceledik.

Razer Seiren X mikrofon inceleme: Canlı yayınlar için küçük ve kullanımı kolay

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Razer, yayıncıları düşünerek gölgeleri temizlemek için dahili halka ışığa sahip olan ilk kamerası olan Razer Kiyo ile yayıncılara bu pazarda da iddialı olduğunu göstermişti.

İyi mikrofonların çoğu oldukça hantal, bu sık sık seyahat eden yayıncılar için bir sorun. RazerSeiren X çoğu kişinin tercih edeceği türden bir mikrofon.

Twitch yayını konusunda ciddi olmak istiyorsanız , yüksek kaliteli bir mikrofona ihtiyacınız olacak.Razer Seiren X, şirketin eski “stüdyo sınıfı” mikrofonu olan Seiren’in küçültülmüş bir versiyonu.Orijinal Seiren'den yüzde 50 daha küçük Seiren X, göze batmayacak şekilde inşa edilmiş. Büyük mikrofonlara ihtiyaç duymayan veya canlı yayınlarını istedikleri yere götürmek isteyenler için - örneğin bir otel odası veya konferans salonu- insanlar için son derece ideal. Blue Yeti gibi mikrofonlar yerine Seiren X’i çantanızda neredeyse her gün gezdirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Razer Seiren X mikrofon inceleme: Canlı yayınlar için küçük ve kullanımı kolay

Büyük kardeşinin aksine Seiren X'te, 24 bit DACyok. Mikrofonu iki yönlü, çok yönlü veya stereo modlarda kaydedecek şekilde ayarlayamazsınız. Bunun yerine, konuşma ve vokal için mükemmel olan Supercardioid ses alma tasarımını kullanıyor.Çünkü doğrudan önünden gelen sesi reddediyor.

Supercardioid ses alma tasarımıyla daha dar açılı bir ses kaydı sağlanıyor. Bu sayede istenmeyen arka plan sesleri azalıyor ve sesiniz karşı tarafa çok daha net ve temiz bir şekilde iletiliyor. Gürültülü ortamlarda kayıt yapmak için en iyi mikrofon olmayabilir bunu da belirteyim. Arka plan gürültüsüne epey izin veriyor. Bu da canlı yayın akışını bozabilir.

Ayrıca mekanik olarak iletilen gürültüyü azaltmak için, dahili bir şok montajına sahip. İşler kızıştığında kazalar da artabilir. Bu tarz durumlarda dahili şok azaltıcılar sayesinde titreşimler azalıyor ve yayınınızda istenmeyen ses anormallikleri engelleniyor.

Razer Seiren X mikrofon inceleme: Canlı yayınlar için küçük ve kullanımı kolay

Seiren X’i kutusundan dışarı çıkardığınızda, Red Bull kutusu büyüklüğünde olduğunu göreceksiniz. Yapı malzemesi son derece kaliteli.

Rainbow Six: Siege ve Seiren X ile birkaç gece geçirdim. Bir kez kurduğumda, onun hakkında düşünmek zorunda değildim. Boyutu hiçbir zaman beni yolda bırakmadı, oyuna odaklanabiliyordum.

Haberin Devamı

Dürüst olmak gerekirse cihazın yanında pek bir şey gelmiyor. Kutudan standart mikro USB kablosu çıkıyor. Gecikme gerektirmeyen izleme için kullanılan 3.5 mm kulaklık jakı var. Doğru dengeyi bulmak için yazılım ve donanım birimleriyle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Ayrıca, 3.5mm ve USB kablolarını takmak birazcık zor olabilir. Cihazın kendisinde, ses için tek bir kadran ve mikrofonu kapatacak tek düğme var.

Razer Seiren X mikrofon inceleme: Canlı yayınlar için küçük ve kullanımı kolay

Kiyo'da olduğu gibi, Seiren X, Razer Synapse ile çalışmıyor. Bu yüzden ayarlamaları canlı yayın yazılımınızdan yapmalısınız. Bunun için XSplit ya da Open Broadcaster Software yazılımlarını kullanabilirsiniz.

Nasıl performans sunduğuna gelirsek? Onu geçekten sevdim. Evet, klavyenizin sesini ve masanızdaki diğer cihazların seslerini toplamaya eğilimli. Ancak bu durumlar yaşanırken ses patlamaları olmuyor. Hareket halinde kullanıma uygun olarak üretilen mikrofon amacına ve konumuna tamamen uygun özellikler sunuyor.

Haberin Devamı

Razer, Seiren X'i “streamer onaylı” olarak pazarlıyor ve şirketin hangi akışlara atıfta bulunduğunu bilmiyorum. Çok sayıda profesyonelin çok daha pahalı bir mikrofon kurulumuna sahip olduğunu söyleyebilirim, ama Seiren X de en az onlar kadar yetenekli. Birkaç sebepten dolayı Seiren X’in canlı akışlar için ideal bir mikrofon olduğunu düşünüyorum.

Seiren X'in yayınlarda iyi bir şekilde çalışmasının bir başka nedeni de, doğrudan ona yönelik konuşmanıza gerek olmaması. Mikrofonu masanıza koyup, onu unutabilirsiniz.Çünkü sesinizi herhangi bir sorun olmadan ondan biraz uzakta olsanız dahi alabiliyor. Bu durumlarda oda gürültüsünü hesaba katın.

Razer Seiren X mikrofon inceleme: Canlı yayınlar için küçük ve kullanımı kolay

Razer, sesin ne kadar yüksek olduğuna bağlı olarak onu otomatik olarak ayarlayan bir özellik içeriyor. Mikrofondan uzaktaysanız, söylediklerinizi daha iyi almak için çalışıyor, ve bundan başarılı da oluyor.

Razer Seiren X, çok fazla yer kaplamayan, şık, çekici ve önemlisi de taşınabilir bir mikrofon. Bir boom standına takılabilir (adaptöre ihtiyacınız olabilir).Daha iyi mikrofonlar mevcut olsa da, fiyatları yüksek ve elde etmek biraz daha zor. Bu yüzden Razer Seiren X profesyonel yayıncılık yönündeiyi bir seçim.

Haberin Devamı

Öte yandan podcast veya seslendirme kaydetmek için Razer Seiren X'i kullanacağımı pek sanmıyorum. Oda gürültüsünü en aza indirgeyerek daha iyi iş çıkartan mikrofonlar bu alanda tercihim olabilir.

Razer Seiren X, fiyatı için güzel bir mikrofon. Oyun ve canlı yayınlar sırasında gerçekten iyi sonuçlar veriyor. 500 TL fiyat aralığında bir canlı yayın mikrofonu arıyorsanız, Razer Seiren X'i seçebilirsiniz.

Daha fazla para harcamak istiyorsanız, Turtle Beach Elite Pro PC Edition işinizi görebilir. İsteğe bağlı gürültü önleyici mikrofon eklentisini de önerebilirim. Fakat kendi fiyat segmentinde Razer'in yenilmesi biraz zor.