Oyun Recep İvedik 3'ün oyunu da rekor kırıyor!

Recep İvedik 3'ün oyunu da rekor kırıyor!

22.02.2010 - 11:53 | Son Güncellenme:

Sinemalarda halen gösterimde olan "Recep İvedik 3" filminin bir internet sitesince hazırlanan bilgisayar oyunu ilgi görüyor.

Recep İvedik 3ün oyunu da rekor kırıyor

Yönetmenliğini Togan Gökbakar’ın yaptığı, başrolünü Şahan Gökbakar’ın oynadığı, konusu ve işleniş biçimi açısından gündemden hiç düşmeyen "Recep İvedik 3" filmin oyunu, bir internet sitesinin en çok oynanan oyunu haline geldi.

Haberin Devamı

Oyun, komik oyunlar sıralamasında ikinci, beceri oyunları sıralamasında ikinci, haftanın oyunları sıralamasında birinci sırada yer alıyor.
Oun sitesinin yöneticisi Semih Kırgel, yaptığı açıklamada, ekip olarak sitelerinde, Türkiye’de tutulan film veya dizilerle ilgili oyunları yayınlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Hem güncel olması hem de binlerce hayranı bulunması nedeniyle Recep İvedik 3 filminin oyununu yapmaya karar verdiklerini, yaptıkları oyuna ’Recep Sineksavar’ ismini verdiklerini belirten Kırgel, şöyle konuştu: Son günlerin favori filmi Recep İvedik 3 sinema filminin fragmanını izlerken filmin bir sahnesinde Recep’in sinekle başının belada olduğunu ve onu yakalamaya çalıştığını gördük. Bu sahneden hareketle Recep Sineksavar oyununu yapmaya karar verdik.

Haberin Devamı

Bilindiği gibi Recep İvedik ikinci filminde ninesini kaybetmişti. Ninesiyle her ne kadar tartışsa da onu sevdiğini biliyoruz. Oyun, birçok sahnede geçen eskitme koltuğun üzerinde geçiyor. Oyun da mekan görünümü, filmdeki oda baz alınarak gerçeğe uygun tasarlandı. Recep İvedik’in ninesinin el hareketi yaptığı fotoğrafı da eklemeyi unutmadık."

Ninesini kaybettikten sonra evde yalnız kalan ve canı sıkılan Recep İvedik’e musallat olan sineğin yakalanmasını oyunun konusu olarak seçtiklerini söyleyen Kırgel, şunları kaydetti:

"Oyun kısa bir animasyondan sonra başlıyor. Recep İvedik yalnızdır ve eski neşeli günlerine ait fotoğraflara bakmaktadır. Zaten canı sıkılan Recep İvedik’in bir de burnuna sinek konmuştur. Oyunun yönetimi bu kısımdan sonra bize geçiyor. Amacımız Recep İvedik’e musallat olmuş bu inatçı sinekleri yakalamak. Recep, sinekleri tıpkı filmdeki gibi kendine has ve ilginç teknikler kullanarak yakalamaya çalışıyor.

Recep İvedik karakteriyle Şahan Gökbakar zaten vatandaşın gönlüne taht kurdu. Onunla ilgili oyunlar söz konusu olunca birçok oyunsever büyük ilgi gösteriyor. Ancak son yaptığımız ’Recep Sineksavar’ oyunu diğer yaptığımız, ’Sarhoş Recep İvedik’, ’Recep Abiye Sor’, ’Recep İvedik Döv’ ve ’Recep İvedik Yapboz’ oyunlarından fazla ilgi gördü. Oyunu sitemize ekleyeli 11 gün olmasına rağmen 120 bin kişi oynadı. Ayrıca en çok ziyaret edilen sitelerden Facebook’ta bin 400 kez paylaşıma sunuldu." eni Recep İvedik oyunları hazırlamayı düşündüklerini bildiren Kırgel, oyunun nasıl oynandığı konusunda şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

"Oyunu oynaması çok basit ve zevkli. Sinekler odanın herhangi bir köşesinden çıkabilir. Sinekleri klavyenin üzerindeki yön tuşlarını kullanarak yakalayabilirsiniz. Yakaladığınız sinek sayısı arttıkça daha kısa sürede reaksiyon göstermeniz gerekiyor. Bu oyun, refleksleri hızlı olanların iyi skor yapabileceği bir oyun."