Teknoloji Ressamın tuvali gibi baskı kağıdı

Ressamın tuvali gibi baskı kağıdı

25.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Canon, ressamların tuvallerine yansıttıkları renkleri, duyguları aynı derinlikte fotoğraf ve dijital baskılara da taşıyacak olan yeni kağıt grubunu pazara sundu.

Ressamın tuvali gibi baskı kağıdı

Sanatsal baskılarda sıkça kullanılan tuval bezine alternatif olarak suya dayanıklı kanvas ve parlak kanvası öneren Canon, dijital provalar ve yüksek hassasiyet gerektiren tasarım işleri için de inci ve saten yüzeyli kağıt grubunu tasarladı. Tüm Canon yazıcılarla uyum gösteren yeni seri, önümüzdeki günlerde Türkiye'de de satışa sunulacak.

Geniş formatlı yazıcı üreticisi Canon, ürünlerini desteklemek amacıyla yazıcıları ile uyumlu kağıt grubunu pazara sundu. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de de satışa sunulacak olan yeni ürün serisi, iç ve dış mekan baskı makinelerinde, kaliteli baskı materyali ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlandı.

Canon tarafından pazara sunulan 80-90 ve 120 gramajlardaki mat kağıtlar, özellikle teknik çizimler ve üç boyutlu modelleme baskılarında kullanılıyor. Canon tarafından 2006 yılı sonunda pazara sunulan imagePROGRAF serisi CAD-CAM ve GIS yazıcılarıyla uyumlu olan kağıt grubuyla, en yüksek yoğunlukta veya en düşük baskı modunda bile mükemmel geçiş ve kırıksız baskı hatları elde ediliyor.

İlk ve son rulo arasında kalite farkı yok!

Canon yeni serisiyle, grafik baskılarında kullanılan materyallerin kalitesi ile doğru orantılı olan renk doğruluğunu sağlıyor. Özellikle fotoğrafik baskı, dijital provalar ve yüksek hassasiyet gerektiren tasarım işleri için Canon; parlak, yarı parlak, inci yüzeyli ve saten yüzeyli olmak üzere 4 farklı ürün serisini 190, 240, 260 ve 300 gramajlarda pazara sundu. Tasarımcılar için en mükemmel sonuçları vermek üzere uluslararası kalite standartlarının uygulandığı Canon'un kağıt grubunda, kullanılan ilk ve son rulo arasında kalitesi farklılığı söz konusu olmuyor.

Canon'un yeni ürün serisi, grafik baskılarında özel dokulu veya içerikli materyallerde, tüm yazıcılarda yüksek kalite sağlayacak içeriği barındırıyor. Özellikle sanatsal baskılarda sıkça kullanılan tuval bezi veya Kanvas üzerine baskılar için Canon iki farklı ürünle pazara çıkıyor: Suya dayanıklı kanvas ve parlak kanvas.

Bu ürünler dışında arkadan ışıklandırmalı işler için backlite, afişlerde kullanılacak işler için banner ve tabela ve iç mekan grafiklerinde sık kullanıma sahip mat ve parlak arkası yapışkanlı vinil ürünleri, pazarda kaliteli iş talebinde bulunan müşteriler için iyi birer seçenek olacak.

Canon gücünü Ar-Ge takımından alıyor!

Canon Geniş Formatlı Ürünler Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Harun Solak konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Canon, geniş formatlı yazıcıları ile pazarda kaliteli baskı sembolüdür. Yazıcılarımızın kaliteli baskısının arkasında çok büyük bir araştırma ve geliştirme grubunun gücü vardır. Yazıcılarımız için en mükemmeli yaratabilmek ve pazardaki müşterilerimizin ihtiyaçlarına komple çözüm sunabilmek amacıyla 2008 yılından itibaren Canon kağıt ürünlerimizi pazara sunuyoruz. Canon'un yeni serisinin, diğer tüm alanlarda olduğu gibi, kısa bir süre içerisinde müşterilerinin beğenisi ile yüksek satış grafiklerine çıkacağına olan inancımız tamdır."