Teknoloji Ruhsal travma yaşayan çalışanlardan Microsoft'a dava

Ruhsal travma yaşayan çalışanlardan Microsoft'a dava

12.01.2017 - 18:00 | Son Güncellenme:

Microsoft'un internetteki sakıncalı içeriklerin kaldırılması için bunları sürekli denetleyen iki çalışanı, içerikler yüzünden sağlık sorunları yaşadıklarını iddia ederek Microsoft’a dava açtı.

Ruhsal travma yaşayan çalışanlardan Microsofta dava

Microsoft’un çevrimiçi güvenlik biriminde görev alan Henry Soto ve Greg Blauert adlı çalışanlar, çalıştıkları dönemde aşırı şiddet ve cinsellik içeren görüntüleri incelemek zorunda kaldıklarından ötürü psikolojik sorunlar yaşadıklarını ileri sürüyor. Yıllarca cinayet, çocuk istismarı, vahşet gibi farklı kategorilerde sakıncalı içerikleri izleyerek bunları yayından kaldıran iki eski çalışan, travma sonrası stres bozukluğu tedavisi gördüklerini açıklayarak Microsoft'a maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Çalışanlar, aynı zamanda Microsoft’un destek ekibinin konuyla ilgili sorunların çözümünde yetersiz kaldığını belirtti. Ekibin yürüyüş yapma ve oyun oynama gibi işe yaramayan tavsiyeler bulundukları ifade ediliyor.

Microsoft ise bu iddiaları reddederek, ekibin son derece önemli bir iş yaptığını savunarak itiraz etti. Çalışanlarını korumak için elinden geleni yaptıklarını belirten Microsoft, çalışanların işin özünde yatan şiddeti tahmin ediyor olmaları gerekiyordu diyor. Şirket ayrıca bu çalışanların çalışma süresinin de azaltıldığını söylüyor. getiriliyor.