Teknoloji Rupert Murdoch: Facebook güvenilir haberler yayınlamak için para ödemeli

Rupert Murdoch: Facebook güvenilir haberler yayınlamak için para ödemeli

23.01.2018 - 16:06 | Son Güncellenme:

News Corporation'ın yönetim kurulu başkan yardımcısı Rupert Murdoch, Facebook ve Google'ın platformlarında yer alan haberlerle ilgili bir bildiri yayınladı. Murdoch, Facebook’un güvenilir haberler yayınlamak için para ödemek zorunda olduğunu açıkladı.

Rupert Murdoch: Facebook güvenilir haberler yayınlamak için para ödemeli

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

ABD’li medya patronu Rupert Murdoch, Facebook’un "güvenilir" haberlere garanti vermesi için, bu yayıncılara ücret ödemesi gerektiğini açıkladı.

Murdoch, Facebook’un güvenilir haber kaynağı sunabilmesi için, kablolu TV’lerin uyguladığı modele benzer bir şekilde medya kuruluşlarına ödeme yapması gerektiğini savundu. Murdoch: "Gerçekten profesyonel gazeteciliğin yatırımını ve sosyal değerini tanıyan bir öneri görmedim. Farklı bir rota düşünme zamanı geldi. Facebook, 'güvenilir' yayıncıları tanımak istiyorsa bu yayıncılara kablo şirketi tarafından kabul edilen modele benzer bir ücret ödemelidir. Yayıncılar açıkça haber ve içerik yoluyla Facebook'un değerini ve bütünlüğünü arttırıyor ancak bu hizmetler için yeterince ödüllendirilmiyor." dedi.

Haberin Devamı

Arkadaşlarınız, aileniz, yayıncılar ve yaiçerik sağlayıcılara göre öncelik veren Facebook'un News Feed algoritmasının değiştirilmesinin nedeni bu. Facebook, bu değişikliğin kullanıcılar arasında refah düzeyini artırması ve ağ boyunca olumlu düşüncenin oluşturulması için daha proaktif bir yol sunduğu belirtti..

Wall Street, Facebook'un ağ üzerinde harcanan süreyi azaltacağı ve sonuçta kullanıcıların reklamlara bakma vakitlerini azaltacağı tahmin edilen bu değişikliğe karşı tepki göstermedi.

Siz Murdoch'ın açıklamaları hakkkında ne düşünüyorsunuz?