Teknoloji Samsung’dan Şaşırtan Adım!

Samsung’dan Şaşırtan Adım!

17.02.2015 - 15:43 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda akıllı telefon satışlarından beklediğini bir türlü alamayan Güney Koreli dev Samsung, yeni telefonu Galaxy S6’da şaşırtan bir adım atıyor.

Samsung’dan Şaşırtan Adım

iPhone’ların ekran büyütmesiyle birlikte yeri iyiden iyiye sallanmaya başlayan firmanın,Nokia’nın ardından bir diğer devle daha anlaştığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İddialara göre firma, yeni telefonunda tüm bloatware’lerinden feragat edecek. Pek çok kullanıcının kullanmadığı bu uygulamalar, Samsung’un mağazasında dileyen kullanıcılar için indirilebilir durumda olacak. Onun yerine Güney Koreli, haritalar konusunda Nokia ile; diğer kimi temel uygulamalar konusunda da Microsoft ile bir işbirliğine gidecek. Nokia’nın HERE Maps’inin yanı sıra Samsung, söylentilere göre Microsoft’la da OneDrive, OneNote, Office ve Skype için el sıkıştı. Bu anlaşmanın, geçtiğimiz günlerde iki firma arasında yaşanan patent gerginliği ardından gelen ve içeriği gizli olan toplantı sonucu ortaya çıktığı belirtiliyor.

Bu durumun şimdilik bir söylenti olarak kaldığını belirtmekte fayda var. Ancak Samsung’un MWC sırasında gerçekleştireceği “Unpacked” etkinliğinde tanıtılması beklenen yeni telefonu (ya da bir diğer söylenti olan Galaxy S Edge ile birlikte “telefonları), firmanın mobil tarafını yeniden eski günlerine döndürmesi adına büyük önem taşıyor. Bunun için yenilenmiş, sadeleştirilmiş ve kimsenin kullanmadığı uygulamalardan arındırılmış bir TouchWiz; ve buraya eklenecek olan HERE Maps ve Microsoft uygulamaları, iyi bir adım olacaktır. Elbette burada, cihazın tasarımı daoldukça önemli bir unsur.
Firma, son olarak işitme engelli vatandaşlar için “Duyan Eller” isminde bir servisi yayına almıştı. Sosyal medyada paylaşım rekoru kıran o videoyu