Teknoloji Samsung, Face ID'ye rakip olacak yüz tanıma sistemi geliştiriyor

Samsung, Face ID'ye rakip olacak yüz tanıma sistemi geliştiriyor

13.07.2018 - 13:35 | Son Güncellenme:

Apple, iPhone X ile Face ID ve 3D görüntüleri algılayabilen tamamen yeni özel TrueDepth kamera sistemini tanıttı. Başka hiçbir akıllı telefon Apple'ın bu özelliğini kopyalayamasa da, Samsung'un 3D duyarlı bir kamera üzerinde çalıştığını ve 2019'un başlarında Galaxy S10 akıllı telefonunda bunu kullanacağı söyleniyor.

Samsung, Face IDye rakip olacak yüz tanıma sistemi geliştiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, Apple'ın kendi Iris tarama yazılımlarından daha üstün olan TrueDepth özelliğini ilk başta küçümsemiş olsa da, bu yılın ikinci çeyreğinde yüz tanıma için 3D içeren bir patent başvurusunda bulundu. Samsung'un böyle bir akıllı telefon özelliği üzerinde çalıştığı söylentisi, Apple'ın Face ID'sinin önündeki bu patentin varlığıyla kesinlikle teknolojik olarak destekleniyor. Samsung, Apple'ın Face ID'sini piyasaya sürse bile teknik olarak kopyalamadığını iddia edebilecek.

Samsung, patentte irisin görüntüleri yakalamak için çeşitli kamera sistemlerinden yaralandığını not ediyor. Özellikle, akıllı telefon veya tablet gibi bir mobil cihazda gerçekleştirilebilen biyometrik kamera sistemine ilgi var. Bu tür biyometrik kamera sistemlerinin geliştirilmesinde ortam aydınlatması, hareket bulanıklığı yakın mesafelerde alan derinliği biyometrik sensörler, sınırlı görüş alanı önemli detaylar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Samsung, Face IDye rakip olacak yüz tanıma sistemi geliştiriyor

Samsung tarafından alınan patent, yakın kızılötesi (NIR) ışık kaynağı içeren bir mobil cihaz için biyometrik kamera sistemini kapsıyor. Mekanizma hareket bulanıklığı gibi unsurları da filtreleyebiliyor.

Samsung, biyometrik kameraların isteğe bağlı olarak yakınlık algılama, gece görüş kamerası, 3D uçuş süresi sensörü, göz pozisyonu, bakış izleme kamerası ve 3D algılama için yapılandırılmış ışık gibi fonksiyonları yerine getirebileceğini belirtiyor. Kullanıcıya bakan ön kamerayla birlikte sistem, sol ve sağ gözün görüntülenip görüntülenmeyeceğini otomatik olarak belirleyebilir.

Samsung, bu patent için ABD'de 2014 yılının üçüncü çeyreğinde başvurdu ve UPSTO, Q3 2018'de patenti kabul etti.

Samsung bu teknolojiyi gelecek akıllı telefonlarına uygulamayı hedefliyor. Galaxy Note 9'da değil de Galaxy S10 modelinde bu gelişmiş yüz tanıma teknolojisini görebiliriz.