Teknoloji Samsung Galaxy A7 (2017) incelemesi (Video)

Samsung Galaxy A7 (2017) incelemesi (Video)

01.03.2017 - 14:14 | Son Güncellenme:

Galaxy A serisi 2017 modelleriyle geri döndü. Samsung, A serisini büyük bir başarıya dönüştürmek için her sene iyileştirmeler yapıp tekrardan piyasaya sürüyor. Orta segment Android telefonlar arasında en üst özelliklere sahip A7 (2017), aynı zamanda bazı yönlerden Samsung'un S serisiyle de benzer özellikler taşıyor. Kendi segmentinde üst düzey özellikler sunan Galaxy A7 (2017) modelinin kullanıcılara ne gibi özellikler sunduğuna hep birlikte bir göz atalım.

Samsung Galaxy A7 (2017) incelemesi (Video)

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

TASARIM

Samsung Galaxy A7, göz alıcı ve şık bir tasarıma sahip. Galaxy S7'deki gibi metal ve cam malzemelerden oluşan bir gövdeye sahip A7, ele alındığında premium kaliteyi size hemen hissettiriyor. Parlak ve simsiyah gövdesi oldukça karizmatik dursa da camla kaplı olduğu için -özellikle arka kısım- parmak izini çok fazla gösteriyor. Öte yandan arka kısımda çok çabuk kılcal çizikler oluşabiliyor. Örnek vermek gerekirse telefonu kullanmaya başladıktan sonra bir hafta içinde arka kısımda kameranın yanında kılcal çizikler oluştu.

Tasarımıyla üst düzey cihazlarla yarışabilecek olan A7, 7.9 mm kalınlığı ve 186 gram ağırlığında. 2016 model A7 ise 7,3 mm kalınlığında ve 172 gram ağırlığındaydı. Selefine kıyasla biraz daha kalın ve ağır olsa da bunu elde hissedemiyorsunuz. Tek elle oldukça kolay kullanılabilen cihazın sağ tarafında güç tuşu ve hoparlör, sol tarafında ses tuşları ve SIM kart yuvası, alt tarafında ise USB-C ve kulaklık girişi bulunuyor. USB-C bağlantı noktasının bir önceki model de bulunmadığını da hatırlatalım. Öte yandan hoparlörün ses çıkışı ortalama bir performans sunuyor. Bu arada telefonla yatay konumda oyun oynarken sol işaret parmağınızın sürekli hoparlörü kapatabileceğini hatırlatalım.

Haberin Devamı

Bir önceki modele kıyasla daha yuvarlak hatlara sahip A7'de parmak izi sensörü diğer modellerde olduğu gibi telefonun ön kısmındaki ana ekran düğmesiyle tümleşik bir şekilde yer alıyor. Parmak izi sensörünün tepkime süresi oldukça hızlı. Sensör aynı zamanda Samsung Pay ile de uyumlu. Ancak bu uygulama Türkiye'de henüz çalışmıyor.

Cihazın ön yüzünde herhangi bir LED bildirim ışığı yer almıyor. Bu yüzden size herhangi bir ileti/bildirim geldiğinde telefonun ekranı kapalıyken bunlardan haberdar olmanız zor.

2017 model Galaxy A7'yi serinin geçmiş diğer modellerinden ayıran en önemli fark ise sahip olduğu IP68 sertifikası. Galaxy S7'de de bulunan bu sertifika sayesinde A7, 1,5 metreye kadar suyun altında 30 dakika kadar çalışabiliyor. Öte yandan sertifika sayesinde toza karşı da dayanıklı bir yapıda.

Haberin Devamı

EKRAN

Galaxy A7 (2017), 386 ppi piksel yoğunluğunda 5,7 inç Super AMOLED Full HD bir ekrana sahip. 2016 model A7 ise, Full HD çözünürlükte 5.5 inç bir ekrana sahipti. Gorilla Glass 4 ile korunan ekranda renklerin çok güzel göründüğünü ve iyi bir görüş açısına sahip olduğunu belirtelim. Ekran, yüksek kontrast oranı ve derin siyahlar sayesinde de hoş bir görüntüleme deneyimi yaşatıyor. AMOLED sinema, AMOLED foto gibi ekran modlarından istediğinizi de seçebiliyorsunuz.

Always On Display özelliğini aktif ettiğinizde ekran kapandığında dahi saat, takvim veya kalan pil yüzdesini görebiliyorsunuz. Bu işlev, hızlı ayarlar paneli yoluyla da etkinleştirilebiliyor ve devre dışı bırakılabiliyor.

KAMERA

Galaxy A7 (2017), size en gelişmiş kamera seçeneklerini sunmak için hem ön hem de arkada 16 MP kamera ile donatıldı. Bir önceki modelde ise 13 MP arka ve 5 MP ön kamera yer alıyordu. 2017 model Galaxy A7’yi selefinden ayıran önemli farklardan biri de arka kamerasında çıkıntı yer almaması. Telefon, bu sayede çok daha güzel bir görünüm sunuyor. Yeni model A7'de de F/1.9’luk diyafram değeri değiştirilmemiş.

Haberin Devamı

Her iki kamerada da düşük ışıklı ortamlarda size yardımcı olması için flaş ışığı yer alıyor. Yalnız ön kamerada yer alan flaş, normal değil de çekimden önce ekranda çıkan beyaz ışık şeklinde kendini belli ediyor.

Arka kamera, 16 MP tam çözünürlükte 4:3 en-boy oranında, 12 MP çözünürlükte ise 16: 9 oranında fotoğraflar çekebiliyor. Gün ışığında kamera performansı oldukça iyi ve çekilen fotoğraflarda renkler, detaylar gayet iyi görünüyor. İç mekanlarda veya düşük ışıklı alanlarda ise fotoğraf kalitesi ortalama kalite sunuyor. Oldukça hızlı odaklama yapan arka kamerada otomatiğin dışında, Pro, Panoramik, Hiper geçiş, HDR, Gece, Yiyecek gibi modlar da yer alıyor.

Selfie severler, 16 MP ön kamerayla istedikleri kadar fotoğraf çekebilir. Çünkü ışık, renkler, pozlama gibi detaylar ön kamerada oldukça iyi. Diğer düşük çözünürlüklü ön kameralara kıyasla daha fazla ayrıntı sunan ön kamerada, normal selfie'nin dışında geniş açılı selfie ve gece modu yer alıyor.

Haberin Devamı

Her iki kamerada saniyede 30 kare Full HD video kaydı yapabiliyor. 4K video özelliği ne yazık ki telefonda yer almıyor.

PERFORMANS

Samsung Galaxy A7 (2017), gücünü 1.9 GHz frekans hızına sahip sekiz çekirdeklik Exynos 7880 işlemci, Mali-T830MP3 grafik birimi, 3 GB RAM, 256 GB'a kadar microSD kart desteği sunan 32 GB dahili hafızadan alıyor. A7, özellikleriyle orta segmentte yer alsa da günlük kullanımda sizleri hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Telefon, uygulama ve menü geçişlerinde gayet hızlı/pürüzsüz çalışıyor, arka planda uygulamalar açık olsa da bu performansınızı çok etkilemiyor.

Büyük bir ekrana sahip olduğundan Galaxy A7'de hareket halindeyken oyun oynamak bir o kadar zevkli. Cihaza Need for Speed: No Limit gibi ağır oyunlar yüklememe rağmen iyi bir performans gösterdi ve testler sırasında çok fazla ısınmadı.

A7'yi AnTuTu ve Geekbench 4 ile de test ettim. Cihaz, AnTuTu uygulamasında gerçekleştirdiğim testte 60.211, Geekbench 4 uygulamasının tek çekirdek performansından 772, çok çekirdek performansından ise 4.111 puan aldı. 3DMark'ın Sling Shot testinden 1130, Sling Shot Extreme testinden 807 ve Ice Storm Unlimited testinden ise 13.093 puan aldı.

Galaxy A7, Android 6.0.1 Marshmallow'la kutudan çıkıyor. Ara yüzün kullanımı da oldukça basit ve temiz yapıda. Kullanılan yuvarlak simgeler ve tatlı renkler de gözleri yormuyor.

Galaxy A7, tıpkı S7 edge'de olduğu gibi 3600 mAh pile sahip. 2016 model A7'de ise 3300 mAh pil bulunuyordu. Bir önceki modelde olduğu gibi bu modelde de hızlı şarj desteği bulunuyor. A7, yaklaşık 1.30 saat gibi bir sürede yüzde 0'den yüzde 100 şarj doluluk oranına çıkabiliyor. Telefonun pili, ekran parlaklığı yüzde yüz, WiFi ve Bluetooth bağlantısı sürekli açık, aynı zamanda veri akışı sağlayan, ekran her zaman açık özelliği de aktif olarak bir günü (yaklaşık 12-13 saat) rahat bitiriyor.

SONUÇ

Galaxy A7 (2017) kesinlikle yeni Galaxy A serisinde satın alınabilecek en iyi telefon. Cihazın tasarımı daha pahalı bir cihaz gibi görünmesini sağlıyor, kamera performansı yeterince iyi, parmak izi sensörü gayet hızlı çalışıyor, toza ve suya karşı direnli olması da telefonu her zamankinden daha kullanışlı hale getiriyor.

A7, pürüzsüz metal ve cam yapı, her zaman açık konumdaki ekran, IP68 sertifikası sayeside toz ve su geçirmez yapı, genişletilebilir depolama alanı ve uzun pil ömrüyle bir akıllı telefonla istediğiniz her şeye sahiptir. Yoksun olduğu tek alan ise benchmark performansı ve arka kamera.

Samsung Galaxy A7 (2017) modeline siyah, altın sarısı, pembe ve mavi renk seçenekleriyle 2.399 TL'ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

Tasarım
IP68 sertifikası
Uzun pil ömrü
Parmak izi okuyucu performansı
Ön-arka kamera deneyimi
Akıcı arayüz

EKSİLERİ

LED bildirim ışığı yok
Kasa, çizilme ve parmak izine karşı çok hassas
4K video kaydı yok