Teknoloji Samsung Galaxy Note 8’de neden daha küçük bir batarya kullanıldı?

Samsung Galaxy Note 8’de neden daha küçük bir batarya kullanıldı?

28.08.2017 - 19:25 | Son Güncellenme:

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 8'de en çok konuşulan şeylerden biri bataryası olmuştu. Samsung CEO'su DJ Koh ise Galaxy Note 8'in bataryası hakkında bir açıklama yaptı.

Samsung Galaxy Note 8’de neden daha küçük bir batarya kullanıldı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, geçtiğimiz günlerde phablet klasmanında yer alan Galaxy Note 8 modelini tanıttı. Bunun ardından ise Note 8’in en çok eleştirildiği konulardan biri de batarya kapasitesi olmuştu. Çünkü Galaxy S8+ modelinde 3500mAh kapasiteli bir batarya kullanılırken Note 8'de bu 3300mAh değerindeydi. Samsung CEO'su DJ Koh ise Galaxy Note 8 modelinin batarya kapasitesinin neden beklenilenden daha düşük olduğunu açıkladı.

Note 7 üzerinde yapılan uzun araştırmalar ve elde ettikleri sonuçlar neticesinde batarya güvenliği konusunda ciddi önlemler aldıklarını belirten DJ Koh, Galaxy Note 8'in iki yıllık kullanımdan sonra bile pil kapasitesinin yüzde 95'inden fazlasını koruyabileceğini ifade etti.

DJ Koh, Note 8'in kullanıcıların pil kullanımını ve pil kullanma şekline göre ayarlayarak pil performansını artırmasına olanak tanıdığını da ekledi. Bu, Note 8'in pilinin verimliliğini bir kez daha artırıyor. "Pil güvenliğini garanti ederim" diyen Koh, görününen o ki Note 8'deki daha küçük pilin, zayıf pil ömrü ile sonuçlanmayacağını söylemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Koh, Note 5'in 11 milyon adet sattığını söyledi. Note 8'in ise 11 milyondan fazla satacağını düşünüyor. Bununla birlikte, Samsung, Galaxy S8'in daha fazla birimi satmaya odaklanmış durumda. Güney Kore yayınları, şirketin Galaxy S8 ikilisi için 48 milyon adetlik hedefi geçeceklerini iddia ediyor.