Teknoloji Samsung Galaxy S9, bazı Avrupa ülkelerinde çok daha pahalıya satılabilir

Samsung Galaxy S9, bazı Avrupa ülkelerinde çok daha pahalıya satılabilir

05.02.2018 - 17:25 | Son Güncellenme:

Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+, bazı Avrupa pazarlarında yaklaşık 140 dolar daha pahalı olabilir. Buradan yola çıkarak Galaxy S9+ için şu ana kadar tanıtılmış en pahalı Samsung akıllı telefon olacağı söyleniyor

Samsung Galaxy S9, bazı Avrupa ülkelerinde çok daha pahalıya satılabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung Galaxy S8, geçen yıl piyasaya sürülen en çarpıcı amiral gemisi cihazlarından biriydi. Şimdiyse Samsung'un yeni amiral gemileri Galaxy S9 ve S9+ bekleniyor. Mobil Dünya Kongresi(MWC) 2018’de tanıtılacak Samsung Galaxy S9 ve S9+ hakkında sürekli sızıntılar geliyor. Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+, bazı Avrupa pazarlarında yaklaşık 140 dolar daha pahalı olabilir.

Sağlam kaynaklara göre Galaxy S9, Galaxy S8’e göre Avrupa pazarında 140 dolarlık bir fiyat artışıyla girecek. Bu da güncel kurla yaklaşık 527 TL yapıyor. Çapraz kur farkı ve vergiler de eklendiğinde bu fiyat daha da artabilir.

Samsung'un yaklaşmakta olan amiral gemisi ikilisi şirketin bugüne kadarki en pahalı telefonları olabilir. 6.8 inçlik Galaxy S9 daha önce sızdırılmış bilgilere göre ABD'de yaklaşık 850 dolar, 6.2 inçlik Galaxy S9 Plus ise 1000 doları geçebilir. Yani Galaxy S9 Plu, ABD'de iPhone X ile aynı fiyata sahip olacak.

Haberin Devamı

Galaxy S9 tasarım anlamında Galaxy S8'e oldukça benzeyecek olsa da donanım anlamında büyük değişikliklere gelecek. Cihazların daha iyi performans sergileyen yeni bir işlemci, kamerayla geleceği söyleniyor. Piksel boyutunda 12MP'de kalınsa da diyafram gibi iyileştirmelerle gelmesi bekleniyor. Ayrıca Galaxy S9'u tek, Galaxy S9 Plus'ın ise çift lensli kamerayla gelmesi bekleniyor.

Samsung, Galaxy S9 ve Galaxy S9+'ı 25 Şubat’ta Barcelona’da tanıtacak.