Teknoloji Samsung Galaxy S9'un internet hızı iPhone X'i geçti!

Samsung Galaxy S9'un internet hızı iPhone X'i geçti!

16.05.2018 - 11:50 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon satın alırken tasarım, kamera, performans gibi teknik konular dışında en çok dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri de hız konusudur. Apple'ın son çıkardığı yeni amiral gemisi iPhone X, Eylül 2017'de tanıtıldı ve hemen ardından Samsung, Galaxy S9 ile Mart 2018'de piyasaya çıktı. Bu iki telefon, performans konusunda raflardaki diğer cihazlardan çok daha üstün görünsede, internet deneyimi konusunda Samsung'un iPhone X'ten %37 daha hızlı internet bağlantısına sahip olduğu açıklandı.

Samsung Galaxy S9un internet hızı iPhone Xi geçti

Akıllı telefonlar neredeyse tüm dünya tarafından tercih ediliyor. Fakat bir akıllı telefon satın alırken tasarım, kamera, performans gibi teknik konular dışında, kullanıcılar en çok internet hızını önemsiyor.

Haberin Devamı

Akıllı telefonlar denildiğinde akla direk Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone X ile Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S9 geliyor. Bu cihazların performans konusunda raflardaki diğer cihazlardan çok daha üstün olduğu biliniyor. Ancak yapılan test sonuçlarına göre internet deneyimi konusunda Samsung'un daha üstün olduğuna dair açıklamalar yapıldı.

Hız testi Ookla'nın yaptığı testlere göre Samsung Glalaxy S9, CAT 18 LTE modemi sayesinde 1.2 Gbps (saniyede 1.2 GB) üst limitli bağlantı imkanı sunuyor. Sonuç olarak S9 ve S9 Plus, iPhone X'ten %37 daha hızlı internet bağlantısına sahip olduğu görüldü. Galaxy S9, kendisinden iki nesil önceki cihazı Galaxy S7'ye de %38'lik fark atıyor. Bu durumda Samsung, günümüzün en hızlı internet bağlantısı sunan cihaza sahip olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Samsung S9'un internet hızının bu kadar yüksek olmasında rol oynayan özellikleri tekrar hatırlayacak olursak;

Cihazın performansına etki olarak Snapdragon 345 işlemci yongası bulunuyor. 4 GB ve 6 GB arasında değişen bir RAM seçenekleri bulunuyor. Tüm bu donanımlar, daha hızlı bir internet deneyimi için büyük bir destek sağlıyor.