Teknoloji Samsung’tan Omnia serisi cep telefonları için büyük hedef

Samsung’tan Omnia serisi cep telefonları için büyük hedef

04.12.2009 - 16:16 | Son Güncellenme:

Omnia serisi cep telefonlarında önümüzdeki yıl 100 binin üzerinde satış hedefleniyor.

Samsung’tan Omnia serisi cep telefonları için büyük hedef

Samsung Türkiye Cep Telefonları Direktörü Selim Erbay, 3G uygulamasının kendileri için bir “büyüme otobanı” olduğunu belirterek, “Bugüne kadar 2 milyon doların üzerinde yatırım yaptığımız Omnia serisi cep telefonlarında önümüzdeki yıl 100 binin üzerinde satış yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Erbay, Microsoft’un yeni mobil işletim sistemi Windows Phone ve Samsung’un Windows’lu cep telefonları QWERTY klavyeli Samsung Omnia Pro B7320, Omnia Pro B7330 ve dokunmatik ekranlı Samsung Omnia II ile Omnia Lite’ın tanıtımı için Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında, Samsung Omnia i900’ün, geçen yıl dünyada 2,5 milyon adet satıldığını bildirdi.

Türkiye’de ise Omnia serisinde 100 binin üzerinde satış gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erbay, Omnia’nın Microsoft ile kurdukları işbirliğinde bir “Aile Markası” olduğunu vurgulayarak, Microsoft ile yaptıkları çalışmaları Omnia ile yürüttüklerini söyledi. Erbay, “Akıllı Telefonlarda” taşınabilirliğin önemine değinerek, taşınabilirliği maksimum hale getirmek için yeni Omnia serisinde ince tasarımlara önem verdiklerini, telefonlarda 3,7 inçlik, güneşin yansımalarını da ortadan kaldıracak “amoled” ekran teknolojisini kullandıklarını belirtti. Yeni seride farklı ihtiyaçlara göre açılış ekranlarının ayrı ayrı düzenlenebileceği üç farklı açılış seçeneğinin bulunduğunu da anlatan Erbay, cevapsız çağrılar, gelen mesajlar gibi bildirimlerin tümüne tek adımda ulaşılabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

“YENİ TRENDİMİZ, ’AKILLI TELEFONLAR’...”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erbay, bir soru üzerine, Türkiye’de şu anda 60 milyonun üzerinde cep telefonu abonesinin ve cihazının bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye’de şu anda ’akıllı telefon’ kullanımı 2 milyonun üzerine çıktı. Önümüzdeki yıl 1-1,5 milyon daha telefonun sisteme gireceğini düşünüyoruz. Yeni trendimiz, ’akıllı telefonlar’... Artık hayat ses odaklı iletişimden veri odaklı iletişime ve ses odaklı açılımlardan mobil internet ve data odaklı bir açılıma doğru gidiyor. Türkiye’de son dönemlerde cep telefonu operatörleri de veri odaklı kullanımı geliştirmek adına önemli yatırımlar yaptı. 3G uygulaması bizim için bir büyüme otobanı oldu. 3G’ye olan ilgi hem bizi hem de operatörleri memnun ediyor.

Türkiye’de 3G’den sonra cihaz haritası değişti ve şu an gördüğünüz Omnia’ların hepsi 3G’yi barındırıyor. Geçen yıl itibariyle başlayan Omnia öykümüz 100 binleri aştı ve bugüne kadar 2 milyon doların üzerinde yatırım yaptığımız Omnia serisi cep telefonlarında önümüzdeki yıl 100 binin üzerinde satış yapmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Erbay, Samsung’un tüm cep telefonlarının içerisinde 3G’li modellerin satışının yüzde 46’ya ulaştığını bildirdi. Bir soru üzerine Erbay, Omnia serisinin ilk ürününü Türkiye’ye Windows Mobile’ın 6,1 sürümüyle getirdiklerini, ancak şu an tüm Omnia serisi cep telefonlarının Windows Phone 6,5 sürümüne güncellenmesinin ücretsiz olarak yapılabileceğini söyledi.

Erbay, QWERTY klavyeli Samsung Omnia’ların fiyatının 700-800 lira arasında, dokunmatik ekranlı Omnia’ların ise 1.299-1.499 lira arasında olduğunu sözlerine ekledi.

“WİNDOWS’UN KOLAYLIĞINI CEBE TAŞIYORUZ”

Microsoft Türkiye Mobil Çözümler İş Grubu Yöneticisi Egemen Gönen de, Microsoft’un bundan sonra çıkaracağı mobil işletim sistemlerini “Windows Mobile” adıyla değil, “Windows Phone” adıyla çıkaracağını bildirdi.

Haberin Devamı

Windows Phone 6,5 ile önemli yenilikler getirdiklerini anlatan Gönen, dünyadaki “akıllı cep telefonları” pazarının büyüklüğünün önümüzdeki dört yıl içerisinde ikiye katlanarak satış rakamlarının 288 milyon adede yükseleceğini söyledi.

Gönen, Türkiye’de ise gelecek yıl “akıllı cep telefonu” pazarında bu yıla göre yüzde 40 artış olmasının beklendiğine dikkati çekerek, “Bu büyümeye karşılık Microsoft ve Samsung sinerjisi sayesinde Windows’lu ’akıllı cep telefonları’nın satışını Türkiye pazarında yüzde 120 artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Tüm dünyada bugüne kadar 50 milyon civarında Windows’lu cep telefonunun satıldığını dile getiren Gönen, Türkiye’de de 7 marka ve 22 modelle çalıştıklarını söyledi.

Dünyada artık internet, bilgisayar ve telefon kullanımının birleştiğini ve müşterilerin bu özelliklerin hepsini bir arada olmasını istediklerini vurgulayan Gönen, Samsung Omnia serisinde bu özelliklerin hepsini birleştirdiklerini ifade etti.

Cep telefonu kullanıcılarının artık her zaman ve her yerde bilgiye ulaşmak istediklerini anlatan Gönen, Omnia serisinin sürekli iletişim içinde olmayı, kullanım kolaylığını ve kişiselliği sağladığını belirtti.

Haberin Devamı

Gönen, “Windows’un kolaylığını cebe taşıyoruz” diyerek, sürekli iletişim içinde kalabilmek için taşınabilirliğin çok önemli olduğunu ve bunu sağlamak için çalışmalarını her geçen gün artırdıklarını kaydetti.

Yeni seride otomatik güncellenen Outlook hesabının, takvimin ve rehberin olduğunu, sosyal ağlara kolay erişim özelliğinin bulunduğunu dile getiren Gönen, telefonlarda navigasyon ve Microsoft Office uygulamalarının da bulunduğunu bildirdi.