Teknoloji Seçim öncesi gözler muhtarlıklarda

Seçim öncesi gözler muhtarlıklarda

28.05.2015 - 10:59 | Son Güncellenme:

Türkiye 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçime kilitlendi.

Seçim öncesi gözler muhtarlıklarda

Her ne kadar Yüksek Seçim Kurulu’nun sitesinden ve mobil uygulamalarından seçmen bilgilerine ulaşılsa da vatandaşlar soluğu yine muhtarlıklarda aldı. Türkiye’nin online firma rehberi Yellow Pages Türkiye verilerine göre seçime sayılı günler kala vatandaşlar en çok muhtarlıkları aradı.

Haberin Devamı

Online firma rehberi Yellow Pages Türkiye’nin ‘dijital platformda nelerin arandığına’ dair her hafta güncellenen verileri 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçimler öncesindeki aramalar kullanıcıların gündeminde seçimlerin olduğunu gösteriyor.

Yellow Pages Türkiye’nin verilerine göre yılbaşından buyana gıdadan sonra en çok aranan yer devlet daireleri oldu. Devlet daireleri arasında ise muhtarlıklar zirvede. Toplam devlet dairesi aramaları içerisinde muhtarlıkların toplam aranma oranı Mayıs 2015 itibarıyla %56’ya ulaştı. Türkiye genelinde muhtarlıkları en çok arayan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya oldu.

En çok görüntülenen muhtarlıklar İstanbul ve Ankara’da!

Muhtarlıklar için en çok aramayı %69 ile erkekler yaparken, kadınlarda bu oran %31. Aramanın %31’i 25-34 yaş grubuna ait. Muhtarlık aramasının en fazla yapıldığı İstanbul (%26) ve Ankara (%15) iken en az aramanın yapıldığı iller ise Urfa, Sinop ve Nevşehir oldu.

Haberin Devamı

Yerel seçimlerde de aynısı oldu

Yellow Pages Türkiye’nin 2014 yerel seçimlerindeki arama verilerinde de yine muhtarlıkları ön plana çıkmıştı. 31 Mart 2014’te en çok görüntülenen muhtarlık İstanbul Küçükçekmece İnönü Mahallesi Muhtarlığı olmuştu.