Teknoloji Siber Suçların Başkenti!

Siber Suçların Başkenti!

09.02.2011 - 09:34 | Son Güncellenme:

Dünyanın en fakir bölgelerinden birinde, çoğu kişinin altında Mercedes ve BMW'ler bulunabilir mi? Sorunun cevabı "Evet". Peki siber suçların başkenti olan bu yer neresi?

Siber Suçların Başkenti

Romanya'da, Transilvanya eşiklerinde bulunan Râmnicu Vâlcea adlı kasabaya hoşgeldiniz. Burada evler eski, dört yanda bungalovlar, sokaklarda asfalt namına bir şey bulmak ise imkansız.

Haberin Devamı

Lakin toprak yollarda Mercedes ve BMW'ler kol geziyor. Kasaba sakinlerinin üstlerinde de birbirinden değerli altın zincirler bulunuyor. Söylediklerimiz garip ama gerçek. Peki bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Hackerville (Korsan Şehri)

Buraya, polisler tarafından verilmiş bir isim var: Hackerville (Korsan Şehri). Kasabada 120.000 fazla takma isimli kullanıcı var ama Râmnicu Vâlcea’da 10.000'den fazla kişi yaşamıyor.

Her şey 2002'de basit sahtekarlıklarla başlamış. Sonra, güvenilir üçüncü kişi siteleri hack'lenmiş ve buralardan çok ucuza otomobil satışına başlanmış. Otomobillerin neden bu kadar ucuz olduğu sorulduğunda, birbirinden yaratıcı senaryolar kullanılmış.

FBI'ın Takibi

Usta hacker'lar, büyük sitelerden kullanıcıların kredi kartı numaraları ele geçiriyor ve kasaba ihya olmaya başlıyor. İşler o kadar profesyonelleşiyor ki, inandırıcı olmak isteyen hacker'lar, İngilizce bilen tercümanları işe alıyor.

Haberin Devamı

eBay tarzı açık artırma sayfalarının da dahil olduğu, binlerce site geliştiriliyor. Şimdi, FBI ve yerel polisin gözü bu kasabanın üstünde. Geleceğin ne getireceği bilinmiyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.