Teknoloji Sistem açığını yetkililere bildiren genç tutuklandı

Sistem açığını yetkililere bildiren genç tutuklandı

31.07.2017 - 15:25 | Son Güncellenme:

Macaristan'da bir toplu taşıma şirketi, sistemlerinin güvenlik açığının kendilerine rapor edilmesinden sonra güvenlik açığını gidermek yerine hatayı bulan genç çocuğu tutuklattı.

Sistem açığını yetkililere bildiren genç tutuklandı

Macaristan hükümeti aldığı yeni kararla Budapeşte şehrinde artık biletlerin internet sitesi üzerinden çevrim içi ödeme sistemi başlattı. Fakat kötü kodlanan internet sitesi yüzünden yalnızca F12'ye basarak açılan inceleme bölümünden yapılan değişikliklerle bilet fiyatları değiştirilebiliyordu. 18 yaşında bir genç ise Budapesti Közlekedesi Központ'un (BKK) online bilet alma sisteminde bir hata buldu.

Haberin Devamı

DevTools'u kullanarak şirketin sistemine kolaylıkla giren genç, açığı göstermek için 50 Macar forint'i (20 ABD senti) olan biletlerden, 9459 Macar forinti (35 dolar) değerinde bileti aldı.

Genç daha sonra sistemdeki açığı BKK'ya bildirdi. Ancak şirket, polisi çağırdı ve genç adamı şirketin sistemlerine saldırmakla suçladı. Polis, genç adamı Budapeşte'de yaşamadığı ve aldığı biletleri kullanmadığı halde tutukladı.

BKK, şirket sistemlerinin son derece güvenli olduğunu iddia ettiğinden bu yana neredeyse hergün bir sistem açığı Twitter'da paylaşılıyor. Bu arada on binlerce Macar, Facebook'a girerek ve BKK'nın sayfasında tek yıldızlı incelemeler bırakarak gence destek verdiler.