Teknoloji Snapchat CEO'sunun Hindistan ile ilgili olan yorumları ortalığı karıştırdı

Snapchat CEO'sunun Hindistan ile ilgili olan yorumları ortalığı karıştırdı

17.04.2017 - 11:59 | Son Güncellenme:

İddialara göre, Snapchat CEO Evan Spiegel bir demecinde Hindistan'a "Çok fakir bir ülke" deyince, siber saldırganların 1.7 milyon Snapchat kullanıcısını veri tabanına sızdı.

Snapchat CEOsunun Hindistan ile ilgili olan yorumları ortalığı karıştırdı

Snapchat CEO'su Evan Spiegel'in 2015'te yaptığı bazı açıklamalar sert tepkiler almasına neden oldu. Spiegel, Snapchat'ın yurt dışında büyümesiyle ilgili görüşmeler sırasında "Bu uygulama sadece zengin insanlar içindir. Hindistan ve İspanya gibi yoksul ülkelere yayılmak istemiyorum" dediği iddia ediliyor. Bunun ardından ise Hintli siber saldırganların 1.7 milyon Snapchat hesabını ele geçirdiği de söyleniyor. Bunun dışında Hindistan'daki Snapchat kullanıcılarının da uygulamayı telefonlarından sildiği belirtiliyor.

Şirketin eski çalışanı Anthony Pompliano, Ocak ayında, uygulamanın kullanıcı metriklerinin sahte olduğu iddiasıyla bir dava açtı. Bazı bölümleri halka açık olan bu dava sırasında Spiegel'in dış pazar ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Pompliano, Snapchat'ın ilgili pazarlardaki büyümesini tartışırken Spiegel'in bazı ülkeleri yoksul ülkeler olarak nitelendirdiğini iddia etti. Snapchat, Pompliano'nun iddialarını yalanladı.

Haberin Devamı

CEO Evan Spiegel böyle bir beyanda bulunmadığını söyleyerek bu iddialara, "Ben böyle bir şey söylemedim, elbette Snapchat herkes için bir uygulama." şeklinde cevap verdi.