Teknoloji Haberleri Software AG, WebMethods’ı Satın Alıyor

Software AG, WebMethods’ı Satın Alıyor

06.04.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sistem yazılımı ve Servis Odaklı Mimari (SOA) sağlayıcısı olarak bilinen Software AG ile kurumsal entegrasyon ve optimizasyon yazılımı alanında lider bir firma olan webMethods arasında imzalanan anlaşmayla, webMethods, Software AG’nin bünyesine katıldı.

Software AG, WebMethods’ı Satın Alıyor
Software AG, webMethods firmasının hisselerini devralmak için, hisse başına 9,15 dolar, başka bir deyişle yaklaşık 546 milyon dolar ödeyecek.

Söz konusu gelişme, Software AG’nin, hızla büyüyen SOA ve İş Süreçleri Yönetimi (BPM) pazarlarındaki lider konumunu güçlendirecek. Her iki şirket, dünya çapında 4 bini aşkın işletmeye ve birbirini tamamlayan coğrafyalarda 100 iş ortağına, genişletilmiş bir ürün portföyü sunacak.

Software AG, yalnızca Amerika’da müşteri tabanını iki katından fazlasına çıkaracak. Bu birleşme, sektörel güçlerin birbirini tamamlamasını sağlarken, müşteri örtüşmesini minimum düzeyde tutacak. Ayrıca, finansal hizmetler, üretim ve kamu başta olmak üzere yeni müşteri segmentlerine anında ve ortak erişim imkanı verecek.

Her iki şirketin güçlü pazar payı ve şöhreti de bu satınalmayı destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. Software AG, söz konusu gelişmeyle, 1 milyar Avro’luk ciro hedefine bir adım daha yaklaşmış oluyor.

Haberin Devamı
webMethods’ın satın alınması, son derece kapsamlı bir SOA ve BPM ürün portföyü yaratacak. Bu portföy, SOA Yönetişimi ve Uygulaması, BPM ve Kurumsal Faaliyet İzleme, Uygulama Entegrasyonu ve Mevcut Sistem Modernizasyonu yeteneklerini içeriyor.

Software AG CEO’su Karl-Heinz Streibich, satınalmayla ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor: "Bu satınalma, açıkça Software AG’yi SOA ve BPM alanında global liderler arasına sokuyor.

Ürün portföyümüzü ve satış ekibimizi webMethods’ınkilerle birleştirmek, kritik Kuzey Amerika pazarında bize önemli bir dayanak sağlayacak. webMethods'ın Fabric ürün ailesinin Software AG’nin Corssvision SOA yazılımlarıyla birleşmesi sayesinde, uçtan uca bir SOA çözümü sunulacak.

Bu çözüm, ortak müşteri tabanımıza iş süreçlerini daha etkili bir biçimde yaratma ve yönetme imkanı verecek. Birleşmeyle, gerçek anlamda ileri düzey SOA çözümleri yaratacağız. webMethods'ın değerli uzman ekibiyle beraber çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

Haberin Devamı
webMethods CEO’su David Mitchell ise konu hakkındaki görüşlerini şu şekilde özetliyor: “Software AG ile güçlerimizi birleştirerek, kurumsal entegrasyon, SOA ve BPM pazarlarında ürünlerimiz için oluşturduğumuz güçlü konumu daha verimli kullanma imkanı bulacağız. Müşterilerimiz, onlara sunacağımız genişletilmiş ürün ve servis portföyünden ciddi anlamda kazançlı çıkacaklar. Bu birleşme, müşterek iş ortağı ağımız, birleştirilmiş coğrafi güçlerimiz ve birbirini tamamlayan iş modellerimiz genelinde ek imkanlar sağlayacak.”

Software AG'nin ve webMethods'ın birbirini tamamlar nitelikteki iş modelleri göz önüne alındığında, Software AG, hem gelir artışı, hem de maliyet tasarrufu bakımından önemli bir sinerji yakalanacağına inanıyor. Bu satınalmanın, 2008 itibariyle, Software AG’nin işletme kazancını önemli ölçüde artırmaya başlaması bekleniyor.

Birleşme işlemi, Software AG Denetim Kurulu ve webMethods Yönetim Kurulu tarafından onaylandı. webMethods Yönetim Kurulu, hissedarlarına teklifi kabul etmeleri yönünde tavsiyede bulunacak. Anlaşmanın, 2007’nin ikinci çeyreğinde sonlanacağı tahmin ediliyor.