Apple Soğuk havalar iPhone X'in dokunmatik ekranında problem yaratıyor

Soğuk havalar iPhone X'in dokunmatik ekranında problem yaratıyor

28.11.2017 - 13:07 | Son Güncellenme:

Apple, iPhone X'in dokunmatik ekranının ani ortam, hava değişimlerinde tepkisiz kaldığı hatasını doğruladı. Apple, yazılım güncellemesiyle bu sorunun düzeltileceğini belirtti.

Soğuk havalar iPhone Xin dokunmatik ekranında problem yaratıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bazı iPhone X sahipleri, telefonlarını soğuk bir ortama maruz kaldıklarında ekranın tepkisiz kaldığını ya da gecikmeli olarak cevap verdiğini bildiriyordu. Bunun en büyük örneği, sıcak bir evin içinden soğuk havaya çıkılan birisi gibi görünüyor. Bu sorunu yaşayan kullanıcılar, yanıt vermeme durumunun sadece telefonun kendini soğuttuğunda değil, derhal gerçekleştiğini söylüyor.

Bir Reddit kullanıcısı olan Darus214, kapalı bir ortamdan dışarıya çıktığında dokunmatik ekranın tepki vermediğini, verdiğinde ise gecikme yaşattığını belirtti. Kullanıcının söylediğinde göre cihazın dokunmalara tepki vermesi 2 saniyeyi buluyor.

Darus214 şunları konuyla ilgili şunları söyledi: "Dışarı çıkınca iPhone X ekranımın çok tepkisizleştiğini fark ettim. Soğuk havadan içeri girmek kelimenin tam anlamıyla 2 saniye sürüyor ve ekranım tepkisiz duruyor. Web sitelerinde gezinmeyi deniyorum ama parmağımı okumuyor. Çok dikkat çekici."

Haberin Devamı

Diğer iPhone X sahipleri de telefonlarında bu sorunu yaşadıklarını söylemişlerdi. Bir kullanıcı, telefonun kilitlenip açılmasının ardından sorunun düzeldiğini ancak bundan önce telefonun pek çok dokunuşu kaydetmediğini bildirmişti. Bu, sorunun donanımın kendisiyle alâkalı olmadığını, büyük olasılıkla bir çeşit yazılım hatası olduğunu gösteriyor.

Apple o zamandan beri raporları ve bir yazılım hatasından sorumlu olduğuna dair spekülasyonu doğruladı. Şirket bir açıklamada, şunları söyledi:

"Soğuk bir çevrede hızlı değişiklik yaptıktan sonra iPhone X ekranının dokunmaya geçici olarak tepkisiz kalması durumlarının farkındayız. Birkaç saniye sonra ekran yine tamamen duyarlı hale gelecektir. Bu, gelecek bir yazılım güncellemesinde ele alınacak."