Sosyalmedya Son dakika... Instagram ve WhatsApp çöktü mü? Bakanlıktan açıklama

Son dakika... Instagram ve WhatsApp çöktü mü? Bakanlıktan açıklama

02.05.2019 - 16:07 | Son Güncellenme:

Facebook grubuna ait Whatsapp ve Instagram'a giriş yapılamaması birçok soruyu da yanında getirdi. Peki Whatsapp ve Instagram çöktü mü? Whatsapp ve Instagram'a neden giriş yapılamıyor? Bakanlıktan da konu ile ilgili açıklama geldi. İşte detaylar...

Son dakika... Instagram ve WhatsApp çöktü mü Bakanlıktan açıklama

Facebook grubuna ait Whatsapp ve Instagram'a bir süredir giriş yapılamaması merak uyandırıyor. Whatsapp'ta mesajlar iletilmiyor, Instagram'da ise yaklaşık 1 saattir akış yenilenemiyor. Kullanıcılar ise Twitter üzerinden bu sorunun cevabını arıyor. Peki Whatsapp ve Instagram çöktü mü?

Haberin Devamı

Son dakika... Instagram ve WhatsApp çöktü mü Bakanlıktan açıklama

Instagram outage map de gördüğünüz gibi Türkiye'nin koyu renkli yandığı da görünüyor.

Sadece Türkiye'de mi çöktü? Başka nerelerde sorun var?

Instagram'ın çöktüğü yerlere göz atıldığında Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Türkiye, Kıbrıs, Gürcistan ve Azerbaycan olarak dikkat çekiyor. Bu bilgiyle birlikte instagram çöktü mü sorusunun cevabı da belli olmuş oldu.

Son dakika... Instagram ve WhatsApp çöktü mü Bakanlıktan açıklama

Whatsapp outage map'te görüldüğü üzere Whatsapp'ın dünya çapında çöktüğü görülüyor.

Bakanlıktan açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, Facebook ve WhatsApp servislerinde dünya genelinde sorun yaşandığını belirterek, Türkiye'deki kullanıcıların da bundan kısmen etkilendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Sayan, Twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Instagram, Facebook ve WhatsApp servislerinde dünya genelinde sorun yaşanmakta olup, ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." ifadesini kullandı.