Teknoloji Son günlerin en popüler uygulaması Periscope nasıl kullanılıyor?

Son günlerin en popüler uygulaması Periscope nasıl kullanılıyor?

18.04.2015 - 15:23 | Son Güncellenme:

Periscope son günlerin en popüler uygulaması oldu. Twitter temelli bir uygulama olan uygulama indirenlere canlı yayın yapma imkanı tanıyor.

Son günlerin en popüler uygulaması Periscope nasıl kullanılıyor

Son dönemde bir çok siyasetçi ve sanatçı Periscope'yi aktif olarak kullanıyor. Periscope'yi kullananlar arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Cem Yılmaz gibi önemli isimler yer alıyor.


SİYASETÇİLER VE SANATÇILAR AKTİF OLARAK KULLANIYOR

Haberin Devamı


BAŞBAKAN'IN ARACINDAN CANLI YAYIN

Başbakan Davutoğlu'nun makam aracından halkı selamladığı anlar "twitter periscope" uygulamasından canlı olarak yayınlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Basın Danışmanı Osman Sert'ten bir ilk... Osman Sert, Başbakan Davutoğlu'nun makam aracından halkı selamladığı anları "twitter periscope" uygulamasından canlı olarak yayınladı. İnternetin son trendi Periscope uygulamasını kullanan binlerce insan, telefonlarından yayın yapabiliyor.

VURAL KONUŞTU OĞLU 'PERİSCOPE'TAN CANLI YAYIN YAPTI
MHP İzmir İl Başkanlığı’ndaki basın toplantısına, seçim kampanyasına destek veren oğulları Oğuz ve Yavuz Vural da katıldı.
Oğuz Vural, babasının açıklamalarını Twitter’ın görüntülü uygulaması Periscope ile canlı yayınladı. Oktay Vural, “Twitter’ın Periscope uygumasını ilk kez denedik. Bundan sonraki çalışmalarımız da canlı olarak yayınlanacak. Çocuklarım da seçim çalışmalarımıza destek verecek” açıklamasını yaptı.
CEM YILMAZ FİLM TOPLANTISINI YAYINLADI

Son günlerin en popüler uygulaması Periscope nasıl kullanılıyor

Haberin Devamı

İlk günlerinde deyim yerindeyse patlama etkisi yapan uygulama, markalar için yeni bir PR kanalı olurken, şöhretlerin ve sanatçıların da katılımıyla Periscope’un daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor ve elbette Türkiye de bir istisna değil.

Periscope’un ilk günlerinden itibaren canlı yayın uygulamasını kullanmasıyla dikkat çeken ünlülerden ilki Cem Yılmaz olmuştu.

Twitter’da en fazla sayıda takipçiye sahip ünlülerden biri olan Cem Yılmaz, Periscope’ta yeni film projesiyle ilgili görünmeyi tercih etti. Projenin yapım aşamasında ofis toplantılarından kısa kesitleri izleyicilerle paylaşan Cem Yılmaz, Periscope’ta 60 binden fazla takipçiye ulaştı.

Cem Yılmaz’ın yayınları 58 binden fazla beğeni aldı. Uygulamanın bugüne kadar belki sadece bir selfie ile sosyal ağlardan istediğini elde eden şöhretleri farklı düşünmeye itmesi gerekiyor.

Periscope’un potansiyelini açığa çıkaran en iyi uygulamaların canlı yayınla tüketildiğinde anlamlı hale gelecek içerikler olduğu ortada.


PERİSCOPE NASIL KULLANILIYOR?

Şu anda sadece iOS destekli cihazlarda kulanılabilinen Periscope, AppStore’da en popüler uygulamalar arasında karşınıza çıkıyor. Öncelikle telefonunuza indirin ve bir Periscope hesabı oluşturun. “Sign in with Twitter” kısmına tıklayarak Twitter hesabıyla giriş yapılabilir. Twitter hesabınız otomatik olarak eşzamanlanır.
Periscope uygulaması içerisinde sırasıyla “Watch”, “Broadcast” ve “People” adlı üç menü bulunmakta. Watch sekmesi ile o an canlı yayında olan kullanıcıları görebilir ve yayınlarını izleyerek kendileri ile etkileşime geçebilirsiniz. Broadcast sekmesi ile Periscope uygulamasının kameranıza, mikrofonunuza ve bulunduğunuz konuma erişmesini sağlayarak canlı yayına başlayabilir, kayıt altına aldığınız görüntüleri sisteme kaydedebilir ve izleyicileriniz ile etkileşime geçebilirsiniz. People sekmesi ile de en çok takip edilen kullanıcıları görebilir, kullanıcılar içerisinde arama yapabilir ve kendi profilinizi görüntüleyerek çeşitli ayarlar yapabilirsiniz.
- Ortadaki yuvarlak ikona tıkladığınızda canlı yayın sekmesi açılır.
- Gelen ekranda videonuzu isimlendirebilirsiniz. Daha sonra da canlı yayının gizli (private) veya genel olmasını seçebilirsiniz. “Start Broadcast”e tıkladığınızda yayına başlarsınız.
- Yayına başladığınızda ekranda “Live” yazısı belirir. Eğer ekrana 2 kere tıklarsanız telefonun ön kamerasına geçiş yaparsınız. Sağ altta sizi o anda kaç kişi izliyor görebilirsiniz.
- Yayını bitirmek istediğinizde ekranın üst kısmındaki “Stop Broadcast” sekmesine dokunup sonlandırabilirsiniz.
- Yayını durdurulduktan sonra video yayından sonra tekrar izlenebilmesi için yüklenir. Dilerseniz videonuzu telefonunuza da kaydedebilirsiniz. Meerkat ile arasındaki en belirgin fark da işte bu.