Teknoloji Sony, PS VR Hakkında Konuştu

Sony, PS VR Hakkında Konuştu

12.07.2016 - 15:57 | Son Güncellenme:

Sanal gerçeklik sektörüne dahil olmayı ihmal etmeyen Sony, PS VR ile beraber bakalım beklediğini elde edebilecek mi. İşte detaylar…

Sony, PS VR Hakkında Konuştu

Gün geçtikçe büyüme kaydeden giyilebilir cihazlar, beraberinde sanal gerçeklik adı altında birbirinden iddialı gözlük modellerini getirdi. Samsung, Microsoft, LG ve HTC gibi daha nice teknoloji devi şimdilerde kendi gözlüklerini geliştirmek ile meşgul. Bu firmalar arasında yer alan Sony ise PlayStation VR adını verdiği gözlük modeli ile beraber özellikle PlayStation sahiplerini epey sevendirecek. Zira konsol ile uyumlu bir şekilde çalışabilecek bir gözlük geliştirmekte olan firma, modelin bir süre önce uğradığı erteleme hakkında konuştu. Bekleyenleri hüzne boğan bu gecikmenin özellikle neden yaşandığına odaklanan deneyimli üretici, önemli sayabileceğimiz birtakım bilgiler paylaşmış bulunmakta.

Haberin Devamı
Yazılım Çok Önemli

GameReactor sitesine röportaj veren Sony yetkili Jim Ryan, yazılım konusunda emin olmak için birkaç fazladan aya ihtiyaç duyduklarını zira bu alanda yazılım epey önemli olduğunu dile getirdi. 50’dan fazla oyun ile beraber cihazı satışa sunacaklarına değinen Ryan, bu alanda epey önemli başarılara imza attıklarını ve bizleri heyecan verici bir gözlüğün beklediğini söyledi.

Çıkış Tarihi Belli

Ertelenmelerden sonra satışa sunulması epey geciken PS VR, eğer yeni bir gecikme ya da olumsuzluk ile karşılaşmaz ise 13 Ekim 2016 tarihinde satışa sunulmuş olacak. Batman, Final Fantasy XV ve Resident Evil 7 gibi oyunlar tarafından desteklenecek olan gözlüğün fiyatı ise 399 dolar olarak belirlendi.