Sosyalmedya Instagram Adınızı Seçerken Dikkat Edin!

Instagram Adınızı Seçerken Dikkat Edin!

17.01.2020 - 10:11 | Son Güncellenme:

Günümüz dünyasında hepimiz teknoloji haberleri ve sosyal medya dünyasında olan biten herşeyi heyecanla takip ediyor; hatta her çıkan yeni sosyal medya platformunda var olmaya çalışıyoruz. Instagram da günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Bu popüler platformda yer almak isteyenlerin kafasını en çok karıştıran ve kararsız kalmalarına sebep olan şey ise Instagram'da kullanacakları adın ne olacağı konusu oluyor.

Instagram Adınızı Seçerken Dikkat Edin

Moblobi.com

Haberin Devamı

Sosyal medya: @Moblobi

Instagram adınız hem platformdaki kimliğinizi temsil eder; hem de insanların size erişmelerini sağlar. Bu sebeple kullanacağınız isim, amacınızı ve sizi yansıttığı kadar; profilinizin kolayca bulunabilmesi açısından da çok önemlidir. Peki Instagram kullanıcı adınızı nasıl belirlemelisiniz? Instagram adınızı seçerken nelere dikkat etmelisiniz? İşte size 10 faydalı ipucu…

Instagram'da kullanacağımız isme karar vermeden önce ilk yapmanız gereken şey; bu ismin halihazırda başkaları tarafından kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek olmalıdır. Bu sorgulamaları yaparken; kullanıcı adınızın başka isimlerle benzerlik taşımamasına da özellikle özen gösterin.

Instagram hesabınızı açma amacınız kullanacağınız ismin belirlenmesi için oldukça önemlidir. Bu sebeple seçeceğiniz ismin hedeflediğiniz amaca uygun olup olmadığını da kontrol edin.

Haberin Devamı

Popüler sosyal medya platformu Instagram'da açtığınız hesabı markanız için mi, yoksa kişisel olarak mı kullanılacağınızı mutlaka belirleyin. Çünkü bu seçim hesabınızın isminin belirlenmesinde de oldukça önemlidir. Örneğin eğer bireysel olarak hesap açıyorsanız; isminizi veya kısaltılmış versiyonlarını kullanabilirsiniz. Ya da eğer markanız için bir hesap açıyorsanız iş adınızı veya amacınıza uygun bir isim kullanabilirsiniz.

Unutmayın ki Instagram adınız maksimum 30 karakterden oluşabiliyor. Bu sebeple isminizi belirlerken karakter sınırını da mutlaka göz önünde bulundurun.

Instagram adınızda yer alan karakterler, akılda zor kalan veya klavyede tuşlaması zor olan karakterlerden oluşmamalıdır.

Instagram'da kullanacağınız isim, insanların sizi aradıklarında bulmalarını sağlayacak kolaylıkta olmalıdır. Bunun için de kolay hecelenebilir ve hatırlanabilir bir isim seçmeye çalışın.

Kullanacağınız ismin diğer platformlar ile paralellik göstermesi de oldukça önemli. Tüm platformlarda aynı kullanıcı adını kullanarak insanların sizi daha kolay bulmasını sağlayabilirsiniz.

Sadece Instagram’da değil tüm sosyal medya platformlarında kullandığınız isimlerde yasaklı kelimelerin olmamasına da özellikle dikkat edin.

Haberin Devamı

Eğer bir marka olarak Instagram adınızı belirliyor sanız; asla tek bir ürün ile bağdaşan kullanıcı isimlerinden uzak durmaya çalışın. Çünkü daha sonra ürün yelpazenizi genişlettiğinizde veya farklı ürünler sunduğunuzda bu kullanıcı adı sizin için uygun olmayabilir.

Son olarak Instagram kullanıcı adınızı daha sonra yayınlarımızı ve takipçilerinizi kaybetmeden değiştirebileceğiniz i de unutmayın. Kullanıcı adını değiştirmek isteyenler uygulamanın profil düzenle bölümünden değişikliklerini gerçekleştirebilirler.

Teknoloji haberlerinin ardının kesilmediği, hatta var olmanın yolunun arama motorlarında ve sosyal medyada bulunmak olduğu günümüzde; sosyal medya hesaplarının doğru yönetilmesi çok önemli. Bu sebeple hem kullanıcı adlarınızı oluştururken hem de bu hesaplardan paylaşımlar yaparken dikkatli olmanızda ve sizi yansıtan paylaşımlar yapmanızda fayda var.