Sosyalmedya Ünlü Youtuber'ı taklit eden genç kız hayatını kaybetti!

Ünlü Youtuber'ı taklit eden genç kız hayatını kaybetti!

21.09.2019 - 09:48 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda Youtube üzerinden ünlü olan kişiler, küçük büyük pek çok kişiyi harekete geçirebiliyor. Tabi bu hareket genel olarak, sosyal farkındalık olarak değil, taklit anlamında oluyor. Şimdi de Çin'de yaşayan iki genç kız ünlü bir Youtuber'ın farklı yemek pişirme yöntemini denerken, ortaya çıkan patlama sonucunda ağır yaralandı ve içlerinden biri hayatını kaybetti.

Ünlü Youtuberı taklit eden genç kız hayatını kaybetti

Çin'in ünlü Youtuber'larından biri olan MS Yeah, paylaştığı bir videoda teneke içecek kutusunda mısır patlattı. MS Yeah'ın pişirme tekniğini denemek isteyen 12 ve 14 yaşındaki iki kız,aynı tekniği yapmaya çalışırken bir patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

Patlama sonucunda 14 yaşındaki Zhezhe isimli kız vücudundaki yanıklar nedeni ile hayatını kaybetti. 12 yaşındaki Ziaoyu'nun vücudunda ise ciddi yanıklar oluştu.

Ziaoyu'nun vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle doktorlar, estetik ameliyata ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Ortaya çıkan olay sonrasında MS Yeah'ın temsilcisi, kızların ailesi ile görüştü ve ailelere bir miktar para ödemeyi kabul etti. Ayrıca 12 yaşındaki Ziaoyu'nun hastane masraflarını da karşılayacağını belirtti.

Gerçek ismi Zhou Xiao Hui olan Ms Yeah, Weibo üzerinden “Hayatımın en karanlık günü” ismi altında bir yazı paylaştı. Ms Yeah ilginç yemek pişirme teknikleri ile ilgili, 7 milyon takipçili bir Youtube kanalına sahip.