Sosyalmedya Spotify telif hakkı sorununa çözüm getiriyor

Spotify telif hakkı sorununa çözüm getiriyor

13.04.2018 - 09:40 | Son Güncellenme:

Spotify, San Francisco'da yer alan Loudr isimli şirketi satın aldığını açıkladı. Loudr teknolojisi, Spotify için telif sorunlarına çözüm getirme ve kolay ödeme yapmasına yardımcı olan bir teknolojiye sahip olduğu söyleniyor.

Spotify telif hakkı sorununa çözüm getiriyor

Dünyanın en büyük müzik platformlarından birisi olan Spotify, ücretsiz kullanıcılarına sunduğu yeni özelliklerden sonra gelişimini sürdürmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Spotify, San Francisco merkezli bir şirket olan Loudr'ı satın aldığını duyurdu. Loudr teknolojisi müzik hakları için büyük bir veri olarak biliniyor. Bu veri içerik oluşturucularının, müzik yayıncılarının ve dijital müzik hizmetleri veren şirketlerin telif haklarını kolay izlemesini ve ödemesini kolaylaştırıyor.

Loudr teknolojisi müzik haklarını koruyan ve ses kayıtlarını kompozisyonlara bağlamak için algoritmalar kullanıyor. Bu algoritma sistemi ile müzik yayıncıları için katalogları kullanıma uygun şekilde eşleştirebilliyor ve uygun miktarda telif hakkı almalarına yardımcı oluyor.

Lisans ve telif ödemeleriyle sorun yaşayan Spotify, bu anlaşmayla sorunlarını çözüme ulaştırmış gözüküyor. Spotify yetkilileri yaptıkları basın açıklamasıyla, Loudr çalışanlarının New York ofislerine katılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Loudr şirketi oluşturdukları bu algoritma ile müzik şirketlerinin internet üzerinden lisans almalarını sağlayarak, telif sorununa büyük bir çözüm getirmiş görünüyor.