Teknoloji Steam’den Anlık Kullanıcı Sayısı Rekoru Geldi!

Steam’den Anlık Kullanıcı Sayısı Rekoru Geldi!

23.10.2015 - 10:09 | Son Güncellenme:

Valve’ın bilgisayar için dijital oyun platformu olan Steam yeni bir rekora imza attı. Platformun istatistik sayfasına göre  10.761.566 anlık kullanıcı sayısına ulaştı ve geçtiğimiz Mayıs ayının rekorunu kırdı. Steam her geçen gün farklı...

Steam’den Anlık Kullanıcı Sayısı Rekoru Geldi

Valve’ın bilgisayar için dijital oyun platformu olan Steam yeni bir rekora imza attı. Platformun istatistik sayfasına göre 10.761.566 anlık kullanıcı sayısına ulaştı ve geçtiğimiz Mayıs ayının rekorunu kırdı. Steam her geçen gün farklı bir rekor kırıyor ancak anlık kullanıcı sayısı ilk defa 10 milyonun üzerine çıkıyor. Bir önceki rekor ise Mayıs’ta 9.5 milyon kişi ile kırılmıştı. Steam herhalde bütün bilgisayar platformlarının içerisinde en önemlisi ve büyüğü dersek yanlış olmaz. Kullanıcı sayısı ve oyun süresi olarak bakıldığında pek çok oyun firmasının kendi platformalarından bile daha çok tercih ediliyor. Daha stabil ve kapsamlı olması nedeni ile oyuncular arasında çok tercih edilen platform kendi rekorunu acaba bir kez daha ne zaman kıracak. Son sayılara göre Steam’e kayıtlı 125 milyondan fazla kullanıcı var ve platform bünyesinde 6000’den fazla oyun bulunmakta.

Haberin Devamı

Steam’de ki online oyuncu sayılarına göre en popüler 5 oyun ise Dota 2 (ücretsiz), Counter-Strike Global Offensive, Team Fortress 2 (ücretsiz), Ark: Survival Evolved ve GTA V. Son Steam haberleri kullanıcıları sevindirecek cinsten. Valve’ın Steam’e herhangi bir reklam getirme planı yok. Valve’dan Erik Johnson bunu “Steam’e reklam koymak kötü bir yönetim kararı olur. Bu sadece aptalca.” Şeklinde dile getirdi. Ayrıca Steam’in yeni donanımları Steam Controller, Steam Link ve Steam Machines Kasım ayında satışa çıkacak.