Teknoloji Sürücüsüz araç Teknoloji Zirvesi'nde büyük ilgi gördü!

Sürücüsüz araç Teknoloji Zirvesi'nde büyük ilgi gördü!

11.04.2019 - 14:05 | Son Güncellenme:

Bu yıl 10.su düzenlenen Teknoloji Zirve'sinde Turkcell ve Ericsson işbirliğiyle tanıtılan sürücüsüz araç EasyMile EZ10 büyük ilgi gördü.

Sürücüsüz araç Teknoloji Zirvesinde büyük ilgi gördü

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin bu yıl 10.su gerçekleşti. Teknoloji Zirvesi'nin en yoğun ilgi gören deneyimlerinden biri de, 5G'nin gelmesiyle büyük önem kazanacak sürücüsüz araçların önde gelen örneği EasyMile EZ10 oldu.

Haberin Devamı

Turkcell ve Ericsson iş birliği ile Türkiye’de ilk kez kullanıcı deneyimine sunulan EZ10, şu anda dünyanın en çok kullanılan sürücüsüz servis aracı olarak örnek gösterilirken, zirve ziyaretçilerinin bu özel araçla ilgili en çok merak ettiği konuların başında güvenlik geliyor.

Son derece hassas sensörlerle donatılan EZ10 altyapı, diğer araçlar, yayalar ve yol üzerindeki diğer her şeyle ilgili verileri anlık olarak algılayarak çevresinin 360 derecelik bir resmini çiziyor.

Böylece durması, ilerlemesi, hızlanması veya yavaşlaması gereken anlara son derece güvenli şekilde karar veriyor. Sensörlerin çalışma durumu çok aşamalı şekilde kontrol altında tutulurken, aracın yazılımı da her aşamada en üst düzeyde siber güvenlik önlemleriyle denetleniyor. EZ10, kampüs ya da otel gibi özel alanların yanı sıra bazı bölgelerde metro ve tramvay durakları arasında ulaşımı da sağlıyor.

Haberin Devamı

Fransa, Almanya, Norveç, Avustralya ve Japonya’da karma trafiğe çıkmasına izin verilen ilk otonom araç EZ10, bugüne dek 25 ülkede 250 bin kilometre katetti, yani dünyanın çevresini 6 kere dolaştı. Bu seferlerde 320 bin kişiyi güvenle taşıdı.

Zirvede katılımcılar aynı zamanda Haliç Kongre Merkezi'nden Ericsson'un İsveç'teki test pistinde bulunan bir aracı da uzaktan gerçek zamanlı olarak sürerek sıra dışı bir deneyimi de yaşama şansı buldu.