Teknoloji Taksicilerden "Uber" protestosu

Taksicilerden "Uber" protestosu

16.03.2017 - 15:14 | Son Güncellenme:

İspanya'nın Madrid ve Barcelona kentlerinde taksiciler,  "Uber" başta almak üzere internet üzerinden taksi hizmeti veren tüm mobil  uygulamalara karşı iş bırakma eylemi yaptı.

Taksicilerden Uber protestosu

Taksi hizmeti sunan, yerel yönetimlerin izin verdiği mobil uygulamaları protesto etmek isteyen şoförler, Barcelona'da 12 saat, başkent Madrid'te de 2 saat kontak kapatma eyleminde bulundu.

Haberin Devamı

Barcelona'da 14 bin ailenin bu işten ekmek yediğini belirten yaklaşık 5 bin taksici, kent merkezinde toplanarak, "Taksinin geleceği için taksi hizmeti veren mobil uygulamalara, özel şoförlü kiralık araçlara daha fazla öncelik ve yardıma hayır" yazılı pankart açtı.

Özellikle Barcelona'daki protestodan özellikle havaalanları ve tren istasyonu yolcuları etkilenirken, gösteri nedeniyle kent merkezindeki trafikte ciddi aksamalar yaşandı.

15 bin 700 kayıtlı taksi şoförünün bulunduğu Madrid'te yapılan gösteri için kent merkezindeki belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi, "Uber" ve "Cabify" adlı şirketlere tanınan avantajların kaldırılmasını ve lisanslarının yenilenmemesini talep etti.

Eylem nedeniyle trafikte aksamalar görüldü.

Yazarlar