Teknoloji Tamindir Gündem 35. Bölüm

Tamindir Gündem 35. Bölüm

07.12.2012 - 13:33 | Son Güncellenme:

Bu hafta teknoloji dünyası için oldukça yoğundu. Wii U'un satışa sunulması, Samsung Galaxy Note 2'nin hızlı yükselişi, Nokia'nın yeni akılsız modeli 109'u duyurması, uzun süredir davası süren Apple'ın kendi web sitesinde Samsung'dan özür dilemesi ve Angry Birds Star Wars'un yayınlanması gibi oldukça büyük gelişmeler yaşandı.

Tamindir Gündem 35. Bölüm

1- Windows 8 ile Dokunmatik Bilgisayarlar Yükselişte

Haberin Devamı

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8 tüm ezberleri bozmakla birlikte bir çok alanda yenilikleri kullanıcılarına sunacak gibi görünüyor. Özellikle geliştirilmekte olan dokunmatik fareler ve monitörler bu yeniliklerin başında geliyor. Windows 8 ile birlikte yükselişe geçen dokunmatik bilgisayarların akıbetini zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.

2- Her Dört Telefondan Üçü Android

Günümüzde birçoğumuz için olmazsa olmaz teknoloji ürünlerinin başında gelen akıllı telefonlardan siz hangisini tercih ediyorsunuz bilmiyoruz ama International Data Corporation adlı firmanın yaptığı bir araştırmaya göre 2012 yılının son çeyreğinde satılan telefonların 181 milyonundan 136 milyon tanesi Android işletim sistemine sahip. Bu da satılan her 4 akıllı telefondan 3'ünün Android işletim sistemine sahip olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

3- Wii U Satışa Sunuldu

Nintendo'nun gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken ve ilk sekizinci nesil oyun konsolu olarak dikkat çeken Wii U sonunda satışa sunuldu. Wii'ye göre çok üstün özelliklere sahip olan Wii U bakalım satış rakamları konusunda da aynı başarıyı gösterebilecek mi?

4- Apple Telefonlar için Hırsız Alarmı İçeren Uygulamanın Patentini Alıyor

Apple'ın bu günlerde almayı planladığı “İvme tabanlı- taşınabilir elektronik cihazlar için hırsız belirleme sistemi” adlı uygulama ile birlikte hırsızlık olaylarına karşı kendisini koruyabilecek önlemlerle donatılmış yeni iPhone modelleri geliştirmesi bekleniyor. Böylelikle telefon hırsızlığı olaylarının önüne geçmeyi planlayan Apple'ın bu uygulamayı ne zaman hayata geçireceğini merakla bekliyoruz.

5- Samsung Galaxy Note 2'in Bir Aylık Satış Rakamı

Samsung'un Tablet-Telefon karışımı akıllı cihazı Galaxy Note 2'nin bir aylık satış rakamları aşağı yukarı ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda Galaxy Note 2, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde yaklaşık 3 milyon adet satmış olması cihazın gerçekten ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesi. Bakalım Samsung hedeflediği yıllık 20 milyon Galaxy Note 2 satış rakamını yakalabilecek mi?

Haberin Devamı

6- Nokia Yeni Akılsız Modeli 109'u Duyurdu

Nokia Windows Phone ve Lumia'lar derken sessiz sedasız bir şekilde klasik seven kullanıcıları için mavi ve siyah renk seçeneklerine sahip, akıllı telefon özelliklerine sahip olmayan S40 arayüzüne sahip olan 109 modelini duyurdu. Bu modelin piyasada internet bağlantısına sahip olan en ucuz telefon olması bekleniyor.

7- Apple Kendi Web Sitesinde Samsung'dan Özür Diledi

Apple'ın Samsung'u kendi tablet modellerini kopyalamakla suçlaması ve bunu web sitesi üzerinden yayınlaması iki şirket arasında davalara sebep olmuştu. Samsung'un açtığı davada İngiliz mahkemeleri Samsung'u haklı bularak Apple'ın Koreli teknoloji devinden İngiltere Apple web sayfasını kullanarak özür dilemesini mecbur tuttu. Hafta içerisinde Apple mahkemenin istediği özrü kendi web sitesinden yayınlayarak cezasını yerine getirdi.

8- Google Arama Sonuçları Sayfasını Değiştiriyor!

Google yıllardır pek değişiklik gerçekleştirmediği arama sonuçları sayfasını artık değiştiriyor ve kullanıcıların karşısına çok daha sade ve kolay erişir bir arayüz ile çıkmayı hedefliyor. İstediğiniz sonuçları çok daha rahat bulabileceğiniz yeni arama sonuçları sayfası henüz tüm kullanıcılar için aktif olmuş durumda değil.

9- Angry Birds Star Wars Yayınlandı

Tüm oyun severler tarafından merakla beklenen Angry Birds Star Wars yapımcı firma Rovio tarafından iOS, Android, Windows Phone, MacOSX ve Windows platformları için yayınlandı. Bunun şimdiye dek yaptıkları en iyi Angry Birds oyunu olduğunu belirten Rovio yetkilileri Star Wars fanlarını memnun etmekten de mutlu olduklarını bildirdiler.

10 - Google Chrome'un Yeni Sürümü Chrome 23 Yayınlandı

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri olan Google Chrome'un yeni sürümü Chrome 23 yayınlandı. Do Not Track ve grafiksel öğelerin performanslı çalışması gibi kullanıcı dostu yenilikler ile Chrome'un kullanım artışındaki yükselişin sürmesi bekleniyor.

11- Instagram Kullanıcıları İçin Web Profilleri Artık Aktif

Mobil cihaz kullanıcıları tarafından çok sevilen fotoğraf paylaşma ve filtreleme uygulaması Instagram'da oluşturulan profillere artık web arayüzü ile ulaşmak mümkün. Böylece arkadaşlarınızın ve takip ettiklerinizin Instagram'da yayınladıkları fotoğrafları bilgisayarınızdan da kolayca görüntüleyebilirsiniz.

12- iOS 6.1'de Siri ile Sinema Bileti Alabileceksiniz

Apple mobil cihazlarında kullanılan iOS işletim sisteminin sıradaki sürümü olan iOS 6.1 ile mobil cihazlar üzerinden alışveriş yapma konusunda bir adım daha atılacak. Zira yeni sürüm ile iPhone ve iPad kullanıcıları, Siri'ye verecekleri ses komutu ile birkaç saniyede sinema bileti bile alabilecekler.

13- Google Arka Plan Resimleri Kalkıyor

Google tarafından 2 yıl önce başlatılan arka plan resmi değiştirme özelliği 14 Kasım 2012 tarihi itibarıyla tarihe karışıyor. Kullanıcıların Google arka plan resimlerini kendilerinin seçebilmelerine olanak tanıyan özellik yeterli ilgiyi görmediği için radikal bir kararla Google üzerinden kaldırılıyor.

14- Gmail, Dünyanın En İyi e-posta Servisi Olarak Hotmail'e Fark Attı

Haberin Devamı

İnternet trafiği araştırma şirketi ComScore'un elde ettiği istatistiklere göre artık dünyada en çok kullanılan e-posta servisi Gmail olmuş durumda. Gmail bu liderliği Hotmail ile olan çok uzun bir mücadele sonucunda elde etti ve iki şirketin ardından en çok kullanılan 3. e-posta servisi ise Yahoo olarak belirlendi.

Tamindir Gündem 35. Bölüm ve daha fazla teknoloji videosu için Tamindir.com'u ziyaret edebilirsiniz.