Oyun Tek tuşla hayat kurtarın!

Tek tuşla hayat kurtarın!

20.05.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cep telefonları için ilk kez 2003’de yazılan Silverback isimli oyun, insanların dikkatini sayıları her geçen gün azalan Ruanda’nın dağ gorillerine çekmeyi amaçlıyor.

Tek tuşla hayat kurtarın

Menderes Özel


Cep telefonları için yazılan oyunda, Kuzey Ruanda’daki Volcanoes Ulusal Parkı’ndaki bir gorile rehberlik ediliyor. Klasik anlamda aksiyon ararsanız, üzülürsünüz. Oyun 2003’de çıkmıştı, ancak şimdi internet özellikli cep telefonları için yeniden piyasada. Oyunun yapımcıları “Gorillerin insanları kovaladığı Donkey Kong tarzı bir oyun peşinde değiliz” diyor. Oyunu indirmek bedava olsa da, yapımcılar kendilerine yapılacak beş sterlinlik yardımların işlerine yarayacağını söylüyor. Volcanoes ve Afrika’daki diğer ulusal parklar azgın insanlık denizindeki adalar olarak görülüyor.
Afrika ülkelerinde sık aralıklarla çıkan savaşlar da bu vahalardaki hayatı çok olumsuz etkiliyor. Barış zamanlarında da et, odun, su, bal gibi kaynakların birçoğu bu parklardan geliyor. Goriller avuçlarını açıp, kendilerine daha iyi bir yaşam sağlayabilecek imkanları isteyemeyeceğine göre, bu işlerle uğraşanlara yardım edin. En fazla birkaç tık, birkaç klik zamanınızı alacaktır.

ekolay oyunda çok iddialı

ekolay, giderek güçlenen oyun portalı için yeni bir işbirliğine daha imza attı. Bigpoint ile güçlerini birleştiren ekolay, güçlü tasarımı ile 22 oyunu siteye ekledi. Her zevke ve yaş kesimine hitap eden oyunları bir araya getiren ekolay, bu işbirliğiyle, download (yükleme) gerektirmeyen çok kişili strateji oyunlarını portalına taşıdı.

Ayrıca site, üç boyutlu ve browser (tarayıcı) tabanlı, bilgisayara ya da gerçek rakibe karşı oynanabilen spor oyunlarına, masa oyunlarına ve Flash oyunlara da yer veriyor. Sitede artık birbirinden eğlenceli toplam 646 oyun bulunuyor.