Teknoloji Akıllı telefon alırken en çok bu 3 özelliğe dikkat edin

Akıllı telefon alırken en çok bu 3 özelliğe dikkat edin

23.01.2020 - 15:06 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon üreticileri telefon üretiminde birbiriyle yarışıyor ve ard arda ürünler sunuyor. Telefonların donanımlarındaki gelişmeler beklentileri de değiştiriyor. Akıllı telefon alırken en çok hangi konuda dikkatli olmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Akıllı telefon alırken en çok bu 3 özelliğe dikkat edin

 Erdal KAPLANSEREN

Haberin Devamı

erdal@layka.com.tr

Twitter: @Kaplanseren 

Akıllı telefon seçimini yapmadan önce fiyat konusunda bir aralık belirlemelisiniz. Yüksek performans, kamera kalitesi ve ek özelliklerin fiyat üzerinde belirleyici olduğunu göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız. Telefonu satın almadan önce tüm donanım kriterlerini test eden Antutu ve Geekbench gibi testlerin sonuçlarını incelemelisiniz.

Telefonu çok sık kullananlar için: Batarya

Telefonu çok sık kullanıyorsanız şarj konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Orta üst seviye akıllı telefonların pek çoğunda kablosuz şarj ve ters şarj özelliği bulunuyor. Uzun bir pil ömrüne sahip olmak istiyorsanız pil kapasitesi 3000 mAh ve üzerinde olan telefonları tercih etmelisiniz.

Haberin Devamı

Uygulamalardan vazgeçemeyenler için: Hafıza

Telefonda hayatınızı kolaylaştırabilecek, silmeye kıyamadığınız çok fazla uygulama bulunuyorsa hafıza konusunda dikkatli olmalısınız. Apple'ın akıllı telefon modellerinde hafızayı artırabileceğiniz  microSD kart desteği bulunmuyor. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda hafıza az olsa bile yüksek kaliteli bir microSD kart ile sorununuzu çözebilirsiniz.

Kaliteli fotoğraf ve videolar için: Kamera

Akıllı telefonlarda en çok kullanılan özellik fotoğraf ya da video çekme fonksiyonu oluyor. Siz de fotoğraf çekmeyi seviyorsanız veya videolarla gelir elde edebileceğiniz bir işiniz varsa arka kamera kalitesi bakımından beklentinizi yükseltmelisiniz. Bu noktada daha çok megapiksele dikkat edilse de lensler, çekim modları, 4K video kaydı, diyafram açıklığı gibi detaylara dikkat etmek gerekiyor.

Rahatlık ve şıklık için: Ekran gövde oranı

Akıllı telefon üreticilerinin tasarım konusundaki rekabetinde öne çıkan ekran gövde oranı oluyor. İnternet kullanırken veya mobil oyunlar oynarken ekranın büyüklüğü önem taşıyor. 19:9 ekran formatına sahip akıllı telefonlar ekran boyutunu büyütüyor. Çentik ve açılır kapanır ön kamera gibi tasarımsal yenilikler de ekran gövde oranını artırıyor.

Yüksek performans için: RAM

RAM, bir akıllı telefonun performansını etkileyen en önemli donanım özelliklerinden biri. 4 GB veya daha üstü RAM'e sahip telefonu seçerek yüksek performans beklentinizi karşılayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Akıllı telefon alırken elbette işletim sistemi, kulaklık girişi, parmak okuma teknolojisi gibi pek çok detayı da göz önünde bulundurmalısınız.