Teknoloji Haberleri Apple'dan Google'a yalan iddiası!

Apple'dan Google'a yalan iddiası!

07.09.2019 - 15:40 | Son Güncellenme:

Google'ın güvenlik ekibi Project Zero'nun geçtiğimiz haftalarda iOS ile ilgili güvenlik açığının ardından yapılan açıklamalara Apple'dan sert çıkış geldi. Google ekibi açığın, iOS kullanıcılarına karşı ihanet derecesinde olduğunu söylerken Apple yetkilileri, Google'ın yalan söylediğini belirtti.

Appledan Googlea yalan iddiası

Project Zero, iOS'ta kötü amaçlı yazılım bulunduran internet sitelerine girildiği takdirde direk bulaşan bir virüs sayesinde, telefonun dakikada bir dosyaları çalmaya çalışıp, başka kaynaklara göndermeye çalıştığını belirtmişti.

Haberin Devamı

Ayrıca açıklamalara göre bu açığın iki senedir sürdüğünü de ekleyelim. Fakat Apple yetkililerine göre açık iki yıldır değil, iki aylık süreçte var olduğunu ve iOS 12.1.4 güncellemesiyle giderildiğini belirtti.

Apple yetkililerini sinirlendiren esas olay ise Google'ın bu açığı 10 sonra duyurması. Normal şartlarda Project Zero ekibi bulduğu açığı yetkililere bildiriyor ve 90 gün sonra kamuoyu ile paylaşıyor.

Apple'dan gelen bu yanıtlar karşısında Google'ın vereceği cevap merakla bekleniyor. İki dev marka arasında ufak çaplı bir savaş söz konusu olabilir.