Teknoloji Haberleri Hastane sonrası bakımı robot refakatçiler yapacak!

Hastane sonrası bakımı robot refakatçiler yapacak!

09.01.2020 - 10:32 | Son Güncellenme:

Günümüz toplumunda nüfus hızla artıyor ve yaşam süreleri de her geçen gün uzuyor. Yaşlı nüfusun artması ile birlikte sağlık hizmetlerine olan talep de günden güne artıyor. Hastaneler kalabalıklaşıyor; bu durum hem hastaları olumsuz etkiliyor hem de tedavilerin herkese ulaşamamasına sebep oluyor.

Hastane sonrası bakımı robot refakatçiler yapacak

Moblobi.com

Haberin Devamı

Sosyal medya: @Moblobi

Gelişen teknoloji ile bilikte sağlık alanında yapılan yenilikler, insanların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini de gidermeyi ve kolay ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor. Bu konuda yeni teknoloji haberleri sık sık karşımıza çıkıyor. İnsanların hastanelerde daha az zaman geçirmesini sağlayacak pek çok yenilik hayata geçiyor. Bunlardan biri de hastane sonrası bakımı üstlenecek olan robot refakatçiler. Yakında hayatımıza girmeye hazırlanan bu robot refakatçilerin neler yapacak? Neler sağlayacak? İşte detaylar…

Robot Refakatçiler Hastane Sonrasında Bakımınızı Üstlenecek!

Sağlık teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte hastaların evden izlenmesi ve takip edilmesi de mümkün hale gelmiş oldu. Bu sayede hem doktorların uyguladıkları tedavi yöntemlerini izlemeleri kolaylaşıyor; hem de hastalar kendilerini daha güvende hissedebiliyor. Örneğin artık gelişen teknolojik imkanlar sayesinde, telefonlara yüklenen mobil uygulamalar aracılığıyla hasta rehberlik hizmeti verilebiliyor. Bunun dışında özel çipler sayesinde biyometrik veri akışı sağlanabiliyor ve giyilebilir bazı medikal teknolojiler sayesinde de teşhis ve tedavi imkanları arttırılabiliyor. 

Haberin Devamı

Sağlık alanındaki yenlikler ve teknoloji haberleri artıyor. Sağlık teknolojilerinde hem hastanın hem de doktorların hayatını kolaylaştıran bu teknolojiler arasında şimdi de robot refakatçiler ekleniyor. Bu refakatçılar hastalara hastaneden sonraki bakım ve izleme süreçlerinde destek oluyor olacak.

Hastane Kalabalıklığını Azaltacak!

Robot refakatçiler sayesinde hastalar ev ortamında tedavilerini sürdürebilecek, gözetim altında tutulabilecek. Böylece hastaların ev konforunda iyileşmeleri sağlanırken; bir yandan da hastanedeki uzun yatış surelerinin de önüne geçilmiş olacak. Ayrıca bu sayede hastanelerdeki yoğunluk ve ziyaret sıklığı da azaltılabilecek. Zorunlu olmayan hastane ziyaretlerinin önüne geçilebilecek.

Robot refakatçiler hasta taburcu olduğunda devreye girecek. Hastanın hastane tedavisi veya ameliyatı sonrasında hastanede kalarak nekahat dönemini geçirmesi yerine; bu refakatçiler eşliğinde bu dönemi evde geçirmesi sağlanacak. Robot refakatçiler hastanın evde olduğu süre boyunca ona yardımcı olmasının yanı sıra; onu izleyerek hastalığı ile ilgili pek çok veriyi de hastane ile paylaşıyor olacak. Böylece bu dönemde hastanın takibi online olarak gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

Ameliyat  Olmuş Hastaların Bakımına Destek Olacak!

Robot refakatçilerin özellikle ameliyat olmuş hastaların evde nekahat dönemini atlatması sırasında kullanılması hedefleniyor. Elbette ki bu hastaların yoğun bakım tedavisi gerektirmiyor olması önemli.

Sağlık teknolojilerinde önemli bir adım olacak olan; hastanelerde yaşanan kalabalıklığı ve hastaların hastanede geçirdiği süreyi azaltması beklenen robot refakatçilerin ne zaman hayatımıza gireceği şu an belirsiz. Ayrıca hangi hastalıklar konusunda destek vereceği de ilerleyen zamanlarda belirleniyor olacak. Sağlık alanında yapılan gelişmeleri ve yeni teknoloji haberlerini heyecanla bekliyoruz.