Teknoloji Haberleri Telecities toplantısı Yalova'da

Telecities toplantısı Yalova'da

10.02.2006 - 15:29 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerin şehirleri arasındaki bilgi alışverişini güçlendirmek amacıyla kurulan Telecities’in, bu yılki ilk toplantısını 23-24 Mart’ta Yalova’da yapacağı bildirildi.

Telecities toplantısı Yalovada

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, toplantıya 30 ülkeden 120 temsilcinin katılmasının beklendiğini belirtti. Toplantıda, şehirlerin ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelip, farklı aktörlerin e-devlet, coğrafik bilgi sistemi, "e-care" ve "e-inclusion" gibi konularda işbirliğini geliştirmelerini sağlayacak bir tartışma platformu oluşturacağına değinen Binicioğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ayrıca kentlerin Lizbon gündemine katkılarını içeren 2005 e-yurttaşlık kıyaslama raporu ve en başarılı çalışma örnekleri sunulacak ve forum üyeleri tarafından yapılan projeler sergilenecek. Böylece şehrimizin ve ülkemizin tanıtılmasına da katkıda bulunulacak. Ümit ediyorum ki misafirlerimiz Yalova’da olmaktan mutlu olacaklar. Tabii ve tarihi güzellikleriyle bir turizm merkezi olmasının yanı sıra bilgi toplumunun bir parçası olmak isteyen Yalova’da yapılacak bu seminerin, faydalı olacağına inanıyorum."