Teknoloji Telefonu Yurt Dışından Gelenlere Kötü Haber!

Telefonu Yurt Dışından Gelenlere Kötü Haber!

06.08.2013 - 13:41 | Son Güncellenme:

Ülkemizdeki fiyatları yüksek bulan teknoloji severlerin, yurt dışından getirttikleri iPhone modellerine ait 4000 sahte belge ele geçirildi!

Telefonu Yurt Dışından Gelenlere Kötü Haber

pazarı fiyatının, özellikle ülkemizde yüksek olması nedeniyle yurt dışından getirip veya getirtip pasaportlarına işleten kişilerin dışında kaçak yolla açtıran teknoloji severlere büyük uyarı ()’dan geldi. %85 gibi büyük bir payının oluşturduğu öne sürülen rapora göre, bu durum markaları mağdur ederken görünen o ki artık ucuza kaçmak isteyenlerin de canı yanacak.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Dolandırıcılık Bürosu’nda, 1500’ü aşkın kaçak telefona ait kayıt açıldı. Savcılık, pasaport kaydı olmadan ve kaçak yolla IMEI üzerinde oynamalar yapan işletmecileri ve kişileri ifadeye çağırıyor. Savcılığa gönderilen geniş kapsamlı dosyalar arasında, işlemin nasıl yapıldığına dair geniş bir anlatım da yer alıyor.

bir işlem gerçekleştirmenin yanı sıra, gümrük giriş/çıkış belgelerinde pasaporta ait sahte bilgi, kaşe ve fotoğraflarında olduğu ortaya çıktı. Sahte T.C. Kimlik numarasının ve pasaport bilgilerinin sahte olduğu fark edilen kişiler ise sorgulanmaya devam ediyor.

BTK’nın, kaçak telefon kullanıcılarına uyarısı ise, bu konuda ifadeye çağırıldıklarında doğru beyanlarda bulunmaları ve asıl şebekenin çökertilmesi için yardım etmeleri gerektiği üzerine oluyor. Kullanıcıların elindeki telefonların kullanıcıda kalacağı belirtilirken hırsızlık olmadığına dair IMEI sorgulaması yapıldığı da edinilen bilgiler arasında.