Teknoloji Tesla marka aracını feda etti, Elon Musk'tan ödülü kaptı

Tesla marka aracını feda etti, Elon Musk'tan ödülü kaptı

17.02.2017 - 14:55 | Son Güncellenme:

Seyir halindeyken başka bir otomobildeki sürücünün hayatını kurtarmak için Tesla S marka aracını feda eden adama, Elon Musk'tan büyük sürpriz. İşte Almanya'da yaşanan olayın perde arkası...

Tesla marka aracını feda etti, Elon Musktan ödülü kaptı

41 yaşındaki Manfred Kick, Tesla Model S marka arabasıyla otobanda giderken Volkswagen marka arabasıyla giden başka bir sürücünün kendinde olmadığını fark etti. Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleşen bu olayda Kick, diğer sürücüye yardım etmek için pahalı arabasıyla birlikte Volkswagen’ın önüne geçti ve iki araba da durana kadar frene bastı.

Haberin Devamı

Sonrasında ilk yardım yapmak için arabanın içine giren Kick’i görenler de ambulans ve itfaiyeyi aradılar. Sürücünün kalp krizi geçirdiği ve hastanede durumunun düzeldiği Alman polisi tarafından bildirildi.

Her iki araçta toplam 10 bin avro değerinde hasar meydana geldi. Durumun basına yansımasıyla kişisel Twitter hesabından mesaj yayınlayan Tesla’nın CEO'su Elon Musk, davranışından ötürü adama teşekkür ederek tüm zararı kendisinin ödeyeceğini ve sürecin hızlı bir şekilde yürütüleceğini söyledi. Musk’ın tweet'i karşısında şaşırdığı görülen Manfred Kick, hayat kurtardığı ilginç bir olayın kahramanı oldu.

Elon Musk, Twitter'dan şunları yazdı: "Kendi arabasını başka birinin hayatını kurtarmak için feda eden Tesla sahibini tebrik ediyorum. Teşekkür için, bütün hasarlar Tesla tarafından karşılanacak ve süreç hızlandırılacak."