Teknoloji The Boring Company garajları tünele bağlayacak

The Boring Company garajları tünele bağlayacak

14.09.2018 - 11:28 | Son Güncellenme:

The Boring Company'nin tüneller söz konusu olduğunda oldukça büyük planları var. The Boring Company şimdi de sürücülerin garajlarından doğrudan tünellere bağlanmalarını sağlayacak özel bir prototip üzerinde çalışıyor.

The Boring Company garajları tünele bağlayacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Elon Musk'ın sahip olduğu The Boring Company, sürücülerin garajını terk etmeden doğrudan yer altındaki tünellere bağlanabilmesi için özel bir prototip üzerinde çalışıyor. Şirket, sistemin bir prototipini inşa etmek için Hawthorne Belediye Meclisi'nden onay aldı. Araba, elektrikli patenlerle alt tünelden taşınıyor. Bu nedenle havalandırma da sorun olmuyor.

The Boring Company garajları tünele bağlayacak

The Boring Company, kazılara başlamak için SpaceX genel merkezinin yakınından bir arazi satın aldı. Aracı yer altına taşıyacak elektrik kızak sistemi ve tünelle garaj arasındaki bağlantı yolları inşa edilecek.

Prototipin halka açık olmayacağı, caddeden gelen trafik akışını etkilemeyeceği ve binaya başlamadan önce kente daha detaylı planlar getirmesi gerektiği konusunda onay verildi. Yoğun yerleşim alanlarının altında kazı yapılması çok sayıda düzenlemeye tabii.

Haberin Devamı

Musk, büyükşehirlerde, metropollerde yaşanan trafik sorunlarını The Boring Company'nin tünel projeleriyle ortadan kaldırmayı planlıyor. Musk, trafiği yer altında tasarlayacağı tüneller sayesinde ortadan kaldıracak. Videoda da görüldüğü üzere caddelerde araba şekilli platforma aracınızı park ettikten sonra, platform yer altına iniyor ve orada yolculuk edebiliyorsunuz. Araçlar saate 200 kilometre hıza kadar erişebilen bu bölümle gitmek istedikleri bağlantı noktalarına erişebiliyor. Normal şartlarda trafikten yüzünden uzun olan varış noktalarının bu sayede 5-6 dakikalık bir süreye ineceği söyleniyor.

Hyperloop projesi elektromanyetik mıknatıslar ve sürtünmeyi en aza indiren kompresör fanları kullanarak mümkün olan en az enerjiyle yüksek hızlı ulaşım sağlamayı amaçlıyor.

Peki Batman tarzı bir yeraltı garajını siz de ister miydiniz?