Teknoloji Tim Cook, iPhone X satışlarının yavaş olduğu iddialarını yalanladı

Tim Cook, iPhone X satışlarının yavaş olduğu iddialarını yalanladı

02.05.2018 - 13:51 | Son Güncellenme:

iPhone X satışlarının giderek yavaşladığı iddialarını Apple CEO'su Tim Cook yalanladı. Cook, "Tüketiciler yılın ilk çeyreğinde iPhone X'i diğer iPhone modellerinden daha fazla tercih etti." dedi.

Tim Cook, iPhone X satışlarının yavaş olduğu iddialarını yalanladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone X satışlarının yavaşladığı yönünde çıkan söylentilere Apple CEO'su Tim Cook açıklık getirdi. Cook. "Tüketiciler, iPhone X'i yılın ilk çeyreğinde Mart diğer iPhone'lardan daha fazla tercih etti. Ayrıca, tüm coğrafi segmentlerimizde gelirimizi, Çin ve Japonya'da yüzde 20'nin üzerinde büyüttük." dedi.

Haftalardır iPhone X'inm satış "başarısızlığı" ile ilgili birçok söylenti vardı. Bir sahte rapor, ürünün "ölü" olduğunu iddia ederken, bazıları amiral gemisi cihazına çok az talep veya ilgi olduğunu belirtmişti. Cook, ilk kez en üst seviye iPhone modelinin en çok tercih edilen iPhone olduğunu belirtirken, elde ettikleri %99’luk müşteri memnuniyetinin iPhone X'i sevilen bir ürün haline getirdiğini söyledi.

Genel olarak, iPhone satışları, iPhone X henüz piyasada değilken geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 büyüdü. 2017’nin ikinci çeyreğin ortama iPhone satış fiyatının 655 dolarken 2018’in ikinci çeyreğinde 728 dolara çıktı. Bu da iPhone X satışlarının tüm iPhone satışları üzerindeki etkisini gösteriyor.

Haberin Devamı

iPhone X üzerinde daha fazla yorumda bulunan Cook, cihazın satış performansını bir futbol takımının başarısına benzetiyor. Cook, "Bu, bir takımın Super Bowl’u kazanmasına benziyor. Belki takımınızın birkaç sayı daha kazanmasını istersiniz. Fakat onlar zaten Super Bowl şampiyonudur ve biz de böyle hissediyoruz." dedi.

Apple'ın bu çeyrek geliri 61.1 milyar dolar. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16'lık artış var. Bu çeyrekte de 52.2 milyon iPhone satıldı. Apple'ın en güçlü Mart ayıydı.

Yeni tasarım da yolda

Cook, iPhone X'in tasarımındaki varyasyonlarla ilgili son söylentiler hakkında doğrudan bir yorumda bulunmadı. Ancak Apple'ın "ihtiyaçlarının karşılanması için farklı iPhone'lar sunmaya devam edeceğini" söyledi. Bundan yeni iPhone tasarımların yolda olduğunu çıkartabiliriz.