Teknoloji Tinder'ın son güncellemesi uygulamada kadınlara üstünlük sağlayacak

Tinder'ın son güncellemesi uygulamada kadınlara üstünlük sağlayacak

16.02.2018 - 13:32 | Son Güncellenme:

Partner uygulaması Tinder'a gelen yeni güncellemeyle artık sadece kadınlar sohbeti başlatabilecek. Tinder’ın sahibi, firma Match Group’un yöneticisi Mandy Ginsberg, bunun "herhangi bir rakibe tepki olmadığını" söyledi.

Tinderın son güncellemesi uygulamada kadınlara üstünlük sağlayacak

Tinder'da biriyle eşleştiğinizde sohbeti her iki tarafta başlatabilyordu. Tinder'a gelen yeni güncellemeyle sohbeti artık sadece kadınlar başlatabilecek. Güncelleme, hakaret içeren yorumlarda bulunulması ve kadın kullanıcıların sohbet uygulamasını erkeklere nazaran daha az kullanması nedeniyle geliştirildi.

Haberin Devamı

Tinder’ın sahibi, firma Match Group’un yöneticisi Mandy Ginsberg, bunun "herhangi bir rakibe tepki olmadığını" söyledi.

"Dünyadaki milyonlarca kadına dokunan bir şirketi yöneten kadın CEO olarak benim için büyük öneme sahip ve özellikle tutkulu olduğum bir alan." diyen Ginsberg sözlerine öyle devam etti: "Sadece kadınların istediği şeyleri dinlemeli ve sadece Tinder'da değil, tüm ürünler üzerinde konuşmalıyız. Kadınlar konuşmayı başlatmak için üzerlerinde baskı hissetmek istemiyorlar, ancak konuşmak istiyorlarsa sohbete girmeyi arzuluyorlar. İnsanlara bir seçenek vermekle, ne yapacaklarını söylemek arasında çok fark var." Match Group'un diğer şirketleri arasında OkCupid, PlentyofFish ve Match.com gibi diğer uygulamalar da bulunuyor.

Haberin Devamı

Yeni özellik Tinder'ın diğer arkadaşlık uygulaması olan Bumble ile kıyaslanmasına neden oldu. Bumble, kadınları 24 saat içerisinde sohbete başlatmaya zorluyor, bu 24 saatlik limiti sadece erkekler uzatabiliyor.

Rakipler Tinder ve Bumble uzun bir geçmişi var. Tinder'in kurucularından olan Whitney Wolfe Herd, 2012'de cinsel taciz ve ayrımcılıkla suçlanarak daha kadın dostu bir alternatif başlatmak için şirketi terk etti.

Özellik şu anda test aşamasında ve tüm dünyaya ne dağıtılacak belli değil. Tinder, dünya çapında 50 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor.