Teknoloji Toby Ott adlı genç doğuştan gözleri görmese de video oyunu oynayabiliyor

Toby Ott adlı genç doğuştan gözleri görmese de video oyunu oynayabiliyor

22.05.2017 - 14:23 | Son Güncellenme:

Nadir rastlanan bir görme hastalığına sahip Toby Ott adlı genç, görme engeline rağmen bazılarımızın oynamakta zorlandığı video oyunlarını beş yaşından beri oynayabiliyor.

Toby Ott adlı genç doğuştan gözleri görmese de video oyunu oynayabiliyor

Toby Ott adlı 27 yaşındaki genç anoftalmi denilen ve nadir görülen bir görme hastalığına sahip. Ancak kendisiyle inanılmaz derecede barışık olan Toby, bazılarımızın oynamakta zorlandığı video oyunlarını beş yaşından beri oynayabiliyor.

Haberin Devamı

Toby çocukluğunda arkadaşlarının yardımıyla ezberlediği menü kombinasyonları sayesinde Mortal Kombat ile oyun serüvenine başlamış. Toby ayrıca bir sanat okulu bitirmiş ve bir şirkette teknik sorumlu olarak çalışmaya devam ediyor.

Yaklaşık 22 yıldır oyun oynayan Toby, oyundaki sesleri takip ederek çevrimiçi oyunlarda rakipleriyle mücadeleye edebilecek kadar kendisini ilerletmiş. Final Fantasy, Duke Nukem ve Doom gibi serilerin hayranı olan Toby’nin temel düzeydeki sağlık paketleri gibi yükseltmelere ulaşması imkansız olduğundan ufak hileler yapması gerekiyor. Toby, oyun boyunca bir eylem gerçekleştirmek için kaç tane düğmeye basabileceğini ezberleyebiliyor. Böylece Final Fantasy X ve XIII gibi oyunlara sayısız saat harcayabiliyor.

Haberin Devamı

Anoftalmi ve mikroftalmi nedir?

Anoftalmi ve mikroftalmi genellikle birbirinin yerine kullanılır. Ancak, mikroftalmi bir ya da her iki gözün anormal derecede küçük olması iken, anoftalmi gözlerden birinin ya da her ikisinin hiç olmamasıdır. Bunlar hamilelikte gelişen ender hastalıklardandır ve diğer doğum kusurlarıyla alakalı olabilirler.

Toby Ott’un "Yeni Gözlerle Oyun Oynamak" isimli ödüllü belgeselini aşağıdan izleyebilirsiniz.