Teknoloji Tokyo'daki 'Şanslı Kedi' tapınağı Instagram kullanıcılarının akınına uğradı

Tokyo'daki 'Şanslı Kedi' tapınağı Instagram kullanıcılarının akınına uğradı

07.08.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Gotokuji tapınağı sahip olduğu 'eliyle çağıran beyaz kedi' heykelleriyle yüzyıllardır manevi tatmin arayan ziyaretçilerini ağırlıyor. Ancak son zamanlarda tapınak, Instagram kullancıları arasında popüler olmuş durumda.

Tokyodaki Şanslı Kedi tapınağı Instagram kullanıcılarının akınına uğradı

Patisi ile çağırma hareketi yapan yaklaşık 10.000 beyaz kedi heykeli Tokyo'daki Gotokuji tapınağının her yerine yayılmış durumda. Bu durum tapınağı hem Japonya içinden hem de ülke dışından sosyal medya meraklıları için bir çekim yeri haline getirmiş durumda. Hong Kong'dan gelen 25 yaşındaki Emily Lin adlı turist "Aslında Google'da 'Tokyo'daki Instagram mekanları' diye arama yaptım. Burasının adı Instagram fotoğrafları için en uygun yerler arasındaydı. Bu kediler Japon kültüründe iyi şansı sembolize ediyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tayvan'dan gelen 31 yaşındaki fotoğrafçılık öğrencisi Ying-Chi Hsueh ise kedilerden etkilenerek tapınağı ziyaret etmeye karar vermiş. Ying "Instagram'da bir fotoğraf gördüm ve buraya geldim" dedi.

Japonca'da 'Maneki-neko' (Çağıran kedi) denilen ve özellikle tüccarların bolluk ve bereket getirdiğine inandıkları için dükkanlarına koydukları heykellerini hikayesi 15. yüzyılda Gotokuji tapınağında yaşandığına inanılan bir efsaneye dayanıyor.
Efsaneye göre tapınaktaki rahiplerin 'Tama' adını verdikleri bir kedi birgün tapınağın dışında gezinirken güçlü bir samuraya rastlar. Tama'nın eliyle samurayı çağırma hareketi yapması üzerine adam tapınağa girer. Bunun hemen ardından ise gökgürültülü bir fırtına yaşanır. Kedinin fırtınadan kaçması için kendisine yardım etmesinden etkilenen samuray da tapınağın koruyucusu olur.

Haberin Devamı

AFP'ye konuşan tapınağın rahip yardımcısı Tessai Kasukawa "Maneki-neko size sahip olduklarınızın, tanıştığınız insanların kıymetini bilme olanağı veriyor. Bu kıymet bilme hissi de size iyi şans getiriyor" dedi.

Kedi heykellerinin ziyaretçileri gittikçe artan tapınağa şans getirdiği ise açıkça ortada. Rahip yardımcısı Kasukawa "Şimdi 2020'de yapılacak Tokyo Olimpiyatları ile birlikte birçok uluslararası ziyaretçi buraya geliyor. Tapınak hakkında konuşarak burayı küresel ölçekte ünlü bir yer haline getiriyorlar" dedi.