Teknoloji TP-Link enerji monitörlü Wi-Fi Smart Plug HS110 akıllı priz inceleme

TP-Link enerji monitörlü Wi-Fi Smart Plug HS110 akıllı priz inceleme

04.01.2019 - 16:10 | Son Güncellenme:

Akıllı ev asistanları, tüketiciler arasında hızlı bir şekilde yükseliyor ve bunun sonucunda sürekli yeni akıllı ev aksesuarları geliyor. Bugün ise TP-Link’inenerji monitörlü Wi-Fi Smart Plug HS110 akıllı prizini inceliyoruz.

TP-Link enerji monitörlü Wi-Fi Smart Plug HS110 akıllı priz inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Cihazlarınızın ne kadar elektrik enerjisi tükettiğini söyleyen bir fişe sahip olmak ister misiniz? Evde değilken, akıllı telefonunuzdan bu fişi kapatmak ister misiniz? Eğer öyleyse, o zaman akıllı bir fiş veya daha fazlasını satın almayı düşünmelisiniz. TP-LINK HS110 akıllı prizi 10 günden fazla süredir test ediyorum. Bu cihaz hakkındaki görüşümü ve eviniz için satın almaya değip değmeyeceğini görmek için incelemeyi okumaya devam edin…

Bu cihazın özelliklerinde iki bölüm var: donanım yapılandırması ve yazılım ekosistemi. Her şeyden önce, donanım hakkında konuşalım. TP-Link HS110 akıllı fiş, akıllı cihaz olarak çalışmak için 2,4 GHz kablosuz ağlara bağlanmalı. 802.11 b / g / n kablosuz ağlara bağlanabilir ancak görüşüme göre bir eksiği olan 802.11ac ağlarına bağlanamıyor. Akıllı evler daha hızlı ağ bağlantılarına ihtiyaç duyuyor ve 802.11ac’ı desteklemesi harika olurdu.

Haberin Devamı

TP-Link enerji monitörlü Wi-Fi Smart Plug HS110 akıllı priz inceleme

HS110, 0ºC ila 40ºC arasında değişen sıcaklıklarda ve % 5 ila% 90 arasında bağıl nemde çalışabilir. Bu da çoğu ev ve ofis için uygun demek oluyor. Boyut olarak, fiş 100,3 x 66,3 x 64 milimetre ebatlarında. Yani akıllı bir prize göre epey küçük. Toplam ağırlığı da sadece 123.3 gram.

Akıllı prizde iki düğme bulunuyor: biri varsayılan yapılandırmasına sıfırlamak için üstte ve önde ikinci düğme. Bu bağlantıyı gösteren WiFi ve açık / kapalı simgesine sahip. Takılı olanı açık veya kapalı konuma getirmek için ikinci düğmeye basabilirsiniz.

Yazılım özellikleri açısından da konuşacak çok şey var. Öncelikle, HS110, Android veya iOS'lu bir akıllı telefonunuz varsa, tam anlamıyla kullanılabilir. Windows'lu bilgisayarlardan veya başka bir işletim sisteminden yapılandırılamaz. Akıllı telefonunuzdan yapılandırmak için TP-Link bulutuna bağlamak zorunda olsanız bile, web üzerinden yapılandırmanın bir yolu yok. Akıllı telefonunuza, TP-Link tarafından geliştirilen Kasa için uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Bu uygulama Android 4.1 veya üstü ve iOS 8 veya üstü ile çalışıyor.

Akıllı telefonunuzdan fişi yapılandırdıktan sonra, HS110'un çalışma saatlerini programlayabilir, uzaktan evdeki fişi ayarlayabilir veya akıllı fişi sesli olarak da kontrol edebilirsiniz. Evde Amazon Echo varsa tabi.

Haberin Devamı

TP-Link enerji monitörlü Wi-Fi Smart Plug HS110 akıllı priz inceleme

Kurma ve kullanma nasıl?

HS110'u kurmanın ilk adımı onu kullanmak istediğiniz elektrik prizine takmak. Ardından, ölçmek ve kontrol etmek istediğiniz cihazı / cihazları akıllı prize takın. Bununla birlikte, onu akıllı bir cihaz olarak tam anlamıyla kullanabilmeniz için Android veya iOS cihazınıza Kasa uygulamasını yükleyin. Bu uygulama ile akıllı prize bağlanabilir, kablosuz ağınıza bağlanabilir, HS110 ve tüm özelliklerini yapılandırabilirsiniz. Uygulamayı yüklemezseniz, HS110 normal bir priz olarak işlev görür.

Kasa uygulamasıyla ilgili fark ettiğim ilk şey, konum, dosyalarınız, kablosuz bağlantı bilgileriniz, cihaz kimliğiniz ve arama bilgilerinden başlayarak birçok şeye erişim gerektirmesi. Bu benim görüşüme göre oldukça fazla şeye erişim gerektiriyor. Ardından, akıllı prizinizi uzaktan kontrol etmek için TP-Link bulutunda bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Bunu yapın, e-posta hesabınızı doğrulayın ve ardından HS110 da dahil olmak üzere diğer akıllı TP-Link cihazlarınızı yapılandırabilirsiniz.Uzaktan Erişim ile internet olan her yerde akıllı prize bağlı cihazlarınızı kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.Akıllı Prizinizi zamanlama ayarı ile dilediğiniz zaman cihazlarınızı açıp kapatabilirsiniz. Bunlara ek olarak seyahatteykenelektronik cihazlarınızı dilediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz. Bu sayede evden uzaktayken bile birisi evdeymiş hissi yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne yazık ki, bu modlar arasında çatışmalar yaşanabiliyor. Örneğin, zamanlayıcı akıllı fişi belirli bir süreden sonra açmanıza veya kapatmanıza izin verir, ancak zamanlayıcı tamamlanana kadar seyahat modunu geçersiz kılıyor.

TP-Link'in mobil uygulaması hakkında sevdiğim şeylerden biri, akıllı prizinize takılı olan cihaz tarafından kullanılan güç ve toplam tüketiminiz hakkında gerçek zamanlı istatistikler sunması. Bu sayede masaüstü bilgisayarımın güç açısından ne kadar tükettiğini öğrenebildim.Ayrıca son 7 ve 30 gün içindeki istatistiklerinize de erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

HS110 akıllı priz ile ilgili küçük bir olumsuzluk, gece boyunca ışığını kısamayacak olmanız. Bu bazılarına sinir bozucu gelebilir. Işıkları kapatmak için fiziksel bir düğme olmasa da en azından mobil uygulama üzerinden bunun yapılabilmesi güzel olurdu.

TP-Link enerji monitörlü Wi-Fi Smart Plug HS110 akıllı priz inceleme

Sonuca bağlıyorum

TP-Link HS110 akıllı priz kullanışlı bir cihaz ve eğer karşılayabiliyorsanız, satın aldığınız üründen memnun kalacaksınız. Kurulumu ve kullanımı kolay. Hem bilgilendirici hem de faydalı bulacağınız veriler sunuyor. Ayrıca, evde değilken uzaktan kontrol edebilmek harika bir artı. Bununla birlikte, akıllı ev çağının başında olduğumuzu ve akıllı bir eve sahip olmanın birçok faydası olsa da, düşük güvenlik gibi birkaç önemli dezavantajı olduğunu da unutmamalısınız. TP-Link’in bulut platformu, eğlenceli, kullanışlı ve güvenli bir akıllı ev deneyimi sağlamak için birçok geliştirmeye ihtiyaç duyuyor. Şirket, akıllı ev deneyiminin ilk iki alanında iyi bir iş çıkarsa da, üçüncü alanda çok fazla gelişme göstermeleri gerekiyor.

TP-LINK Wi-Fi Smart Plug HS110 akıllı prize yaklaşık 230 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Fiyatı herkes için olmasa da çok pahalı değil
  • Küçük ve hafif
  • Kullanımı ve kurulumu kolay
  • Akıllı prizinizi evde olmasanız bile uzaktan kontrol edebilirsiniz
  • Enerji tasarrufu yapmak ve elektrik faturanızı düşürmek için kullanabilirsiniz
  • Akıllı fişe taktığınız cihazların enerji tüketimi hakkında gerçek zamanlı veriler elde edebilirsiniz

EKSİLERİ

  • Gece boyunca HS110 akıllı prizdeki ışığı söndürmek iyi olabilirdi
  • HS110 cihazını uzaktan kontrol etmek için Windows için uygulama ve web sitesi yok
  • TP-Link’in bulut tabanlı ekosistemi, mobil uygulamaları için iki adımlı doğrulama ve PIN koruması gibi en az güvenlik özelliklerinden yoksun
  • Zamanlayıcı, programlayıcı ve dış mod, bunları nasıl ayarladığınıza dikkat etmiyorsanız birbiriyle çakışabilir
  • Android mobil uygulaması, akıllı telefonunuzdaki daha az bilgiye erişim gerektiriyor