Sosyalmedya Tüm zamanların en çok paylaşılan 10 tweeti

Tüm zamanların en çok paylaşılan 10 tweeti

09.01.2019 - 09:24 | Son Güncellenme:

İnternet veri portalı Statista, 2018 yılı sonuna kadar sosyal paylaşım sitesi Twitter'da en çok paylaşılan gönderileri sıraladı.

Tüm zamanların en çok paylaşılan 10 tweeti

Buna göre ZozoTown giyim markasının sahibi Japon milyarder işadamı Yusaku Maezawa 5 Ocak 2019'da attığı tweet ile yeni yıl satışlarının 10 milyar Yen'lik ciroya ulaştığını ve bunu kutlamak için tweetini paylaşan 100 kişiden her birine 100 milyon Yen (8 bin Euro) vereceğini duyurması ile Maezawa'nın mesajı 5,6 milyon paylaşımla Twitter tarihinin en çok paylaşılan tweeti oldu.

Haberin Devamı

Carter Wilkerson'ın bir fast food zincirinden bedava tavuk nuggetı talep ettiği tweet, 3.58 milyondan fazla paylaşımla ikinci oldu.

Wilkerson, Wendy's fast food zincirine "bedava nugget için kaç retweet istiyorsunuz" diye sordu. Wendy's firmasının yanıtı 18 milyon oldu. Wilkerson'ın bedava tavuk yemek için 2017 yılının nisan ayında yaptığı "Bana yardım edin" paylaşımı 18 milyonu bulamasa da bugüne kadar 3 buçuk milyondan fazla kişi tarafından tekrar paylaşıldı.

Wilkerson'ın uzun süre listenin başında yer alan Amerikalı komedyen Ellen DeGeneres'ın 2014 yılındaki paylaşımı takip etti. Ellen'ın Oscar'ları sunduğu sırada ünlülerle yaptığı öz çekimi 3.33 milyon kişi tarafından paylaşıldı.

Ellen, öz çekimi yapan ünlü oyuncu Bradley Cooper'ı kast ederek "Eğer Bradley'in kolu daha uzun olsaydı bugüne kadar çekilmiş en iyi fotoğraf" diyerek Brad Pitt'ten Julia Roberts'a kadar bir çok ünlünün bir arada bulunduğu fotoğrafı takipçileriyle paylaştı.

Haberin Devamı

İngiliz şarkıcı Louis Tomlinson grup arkadaşı Harry Styles'e 2 Ekim 2011 yılında twitter üzerinden aşkını ilan etti."Her zaman kalbimdesin" paylaşımı 2.6 milyondan fazla kişi tarafından tekrar paylaşıldı.

Dünyanın en popüler youtuberlarından birisi olan İspanyol Elrubius, 2016 yılının ağustos ayında Twitter'da sadece "Limonata" yazdı. Bu mesaj bu güne kadar 1.7 milyon kişi tarafından paylaşıldı.

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Barack Obama'nın "nefret söylemi" karşıtı tweeti tüm zamanların en çok paylaşılanları sıralamasında dördüncü oldu.

Obama çocuklara gülümsediği bir fotoğrafla birlikte paylaştığı mesajında "Hiç kimse bir başkasından ten rengi ya da geçmişi ya da dini sebebiyle nefret etmek için doğmamıştır." dedi. 2017 yılında paylaşılan bu tweet 1,73 milyon kişi tarafından retweet edildi.

Youtube'da 32 milyondan fazla kişinin takipçisi olduğu Elrubius, ilk 'limonata' tweetinden iki yıl sonra, geçtiğimiz yılın eylül ayında "Limonata 2" mesajını paylaştı. 1 milyon 473 bin kişi bu paylaşımı retweet etti.


Amerika'nın Pensilvanya Devlet Üniversitesi Houston'da yaşanan sel felaketi mağdurlarına yardım için 2017 yılında Twitter üzerinden yardım kampanyası başlattı. Her retweet için 0.15 dolar bağışlanacağı söylenen paylaşım bugüne kadar 1 milyon 113 binden fazla kişi tarafından paylaşıldı.

Haberin Devamı

Sadece 7 bin takipçisi olan Ryan Sesselman Haziran 2018'de yavru bir köpeği sahiplenmek istedi ve bunun için köpeğin resimleri ile birlikte eşine mesaj atarak "Onu eve getirebilmek için kaç paylaşım almam gerekiyor? 10 bin yeter mi?" diye sordu. Eşi ise "Hayır! En az 1 milyon paylaşım." deyince Ryan sosyal medyada eşi ile yazışmasını paylaştı ve "Buna değer" yazdı. Tweet 1,1 milyon paylaşıma ulaştı ve Ryan köpeğine kavuştu.

Amerikan futbolu yıldızlarından Damarius Randall 2018 NBA finaline ilişkin olarak "Eğer Cleveland Cavaliers takımı şampiyon olursa bu mesajı paylaşan herkese forma hediye edeceğim" dedi ve mesaj 1 milyon 80 bin kez paylaşıldı.

Şarkıcı Ariana Grande'nin canlı bomba saldırısı sonrası attığı tweet 60 milyon takipçili şarkıcı Ariana Grande'nin 22 Mayıs'ta İngiltere'de Manchester Arena konserinin ardından bir intihar bombacısının eylemi nedeniyle 23 kişi hayatını kaybetti ve 500'den fazla insan yaralandı.

Haberin Devamı

Grande konser sonrası "Tüm kalbimle çok üzgünüm, ne söyleyeceğimi bilemiyorum" yazdı ve bu tweet 1 milyon 70 bin kez paylaşıldı. Konser turunu 7Haziran'a kadar askıya alan şarkıcı daha sonra hayatını kaybedenler ve yaralananların yararına bir konser yaparak 23 milyon dolarlık geliri onlara ve ailelerine bağışladı.